17:50 04.04.2019

АМКУ оштрафував 22 компанії на 869 млн грн за порушення в тендерах на закупівлю харчування для Міноборони

2 хв читати
АМКУ оштрафував 22 компанії на 869 млн грн за порушення в тендерах на закупівлю харчування для Міноборони

Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував 22 постачальників послуг харчування на 869,265 млн грн за антиконкурентні узгоджені дії в аукціонах Міністерства оборони на закупівлю харчування, повідомила державний уповноважений АМКУ Агія Загребельська.

"Сьогодні, 04.04.2019, на засіданні комітету розглянута справа про порушення 24 суб'єктами господарювання законодавства про захист економічної конкуренції… у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів електронних реверсивних аукціонів із надання послуг щодо забезпечення харчуванням за контрактом, які проводило Міністерство оборони України за допомогою системи електронних закупівель Prozorro", - написала вона в соцмережі Facebook у четвер.

За її словами, із 24 компаній винними було визнано 22.

Йдеться про сім тендерів очікуваною вартістю понад 2,5 млрд грн на закупівлю харчування, послуг із забезпечення харчування, продуктами харчування особового складу військових частин Збройних сил України, уточнила А.Загребельська.

Учасники зазначених тендерів відкликали майже 70 тендерних пропозицій, незважаючи на те, що їхні пропозиції були найбільш економічно вигідними та могли б перемогти в аукціоні.

"За наслідком відкликання більш економічно вигідних пропозиції переможцями були визнані компанії з більшою ціною (зокрема перемоги отримали компанії, які займали більше ніж десяту позицію в рейтингу з вартості пропозиції)", - пояснила держуповноважений АМКУ.

Вона наголосила, що відкликання пропозицій було синхронним і збіглося за часом.

Крім цього, АМКУ знайшов збіги адрес деяких зазначених компаній, у деяких - одних і тих самих співробітників. Окремі компанії використовували ту саму IP-адреса для участі в торгах, одну і ту саму контактну особу.

Комітет також ухвалив рішення про виділення в окреме провадження матеріалів із закупівлі послуг харчування Київського національного університету ім. Т.Шевченка, в якій брали участь ТОВ "Комплекс "Ріко" та "Пирятинський делікатес", додала А.Загребельська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА