11:59 06.04.2019

У Львові оголосили інвестиційний конкурс на будівництво підвісної канатної дороги в парку "Високий Замок"

2 хв читати

Депутати Львівської міської ради ухвалили рішення "Про затвердження інвестиційного проекту "Будівництво підвісної оглядової канатної дороги для використання рекреаційних можливостей парку "Високий Замок".

"Підвісна оглядова канатна дорога виконуватиме атракційну оглядову функцію, а також створення умов інклюзивності для усіх категорій відвідувачів, у тому числі маломобільних груп населення, до оглядових майданчиків та пам’яток археології й архітектури на території парку "Високий Замок", – йдеться в повідомленні на сайті Львівської мерії.

Ініціатором проекту стала громадська організація "Львівська обласна організація "Реабілітація осіб з інвалідністю".

Львівські чиновники вважають, що охочих взяти участь в інвестиційному конкурсі буде багато.

"Чим більше — тим краще для міста. Все дуже регламентовано, є позиція ЮНЕСКО, є позиція містобудівельної ради, Міністерства культури. Обмежень багато і ми забезпечили усі моменти. Навіть мур поремонтуємо, який є для школи огорожею", - зазначили в мерії.

Мер Львова Андрій Садовий наголосив, що участь у конкурсі можуть брати як українські, так і іноземні інвестори - немає жодних обмежень.

Інвестиційний проект передбачає будівництво комплексу підвісної оглядової канатної дороги, пішохідного мосту пам’яті Героїв Небесної Сотні через вул. М.Кривоноса, заходи з благоустрою парків "Високий Замок" та "На Валах" у межах території реалізації проекту та інші компоненти і заходи, визначені в інвестиційному проекті.

В інформації також повідомляється, що інвестиційний проект буде реалізовуватися в рамках об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Львів – ансамбль історичного центру (Україна)", парків "Високий Замок" і "На Валах", які є парками-пам'ятками садово-паркового мистецтва і перебувають на балансі Львівського комунального підприємства "Зелений Львів".

Протяжність канатної дороги становить 524 м, перепад висот 84,0 м. Орієнтовна загальна вартість проектування і будівництва комплексу канатної дороги становить понад 330 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА