16:58 11.04.2019

На закупівлю і модернізацію озброєння та військової техніки в 2019 році передбачено 11,5 млрд грн

1 хв читати
На закупівлю і модернізацію озброєння та військової техніки в 2019 році передбачено 11,5 млрд грн

Оснащення військ сучасними зразками озброєння та військової техніки є одним із безперечних пріоритетів у розвитку Збройних сил України і на ці цілі в 2019 році передбачено 11,5млрд грн, заявив заступник директора Департаменту фінансів Міноборони України Сергій Винник.

На брифінгу в четвер у Києві він повідомив, що в 2018 році завдяки виділеному фінансовому ресурсу на ці цілі було суттєво поліпшено якісні характеристики окремих зразків ракетно-артилерійського озброєння українського виробництва, що підтверджено нещодавно проведеними випробуваннями.

За його словами, в 2019 році ця робота продовжиться. Зокрема, планується подальше вдосконалення цього озброєння, його серійне виробництво і закупівля для потреб ЗСУ.

Так, цього року на закупівлю і модернізацію озброєння та військової техніки під виділений ресурс у розмірі 11,5 млрд грн планується поставити для потреб оборони понад 800 одиниць автомобільної техніки, 600 одиниць техніки зв'язку, більше ніж 270 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, більше ніж 200 одиниць бронетанкового озброєння і техніки, 3000 одиниць стрілецької зброї, а також іншого озброєння та військової техніки.

"Крім того, в інтересах Збройних сил України заплановано проведення двадцяти дослідно-конструкторських робіт", - повідомив С.Винник, додавши, що поточного року під виділений ресурс у розмірі 4 млрд грн планується відремонтувати понад 5 тис. одиниць озброєння та військової техніки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА