19:00 12.04.2019

Сумське НВО знову очолив екс-гендиректор Лук'яненко, відновлюється робота підприємства

3 хв читати
Сумське НВО знову очолив екс-гендиректор Лук'яненко, відновлюється робота підприємства

Екс-генеральний директор ПАТ "Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання" Володимир Лук'яненко повернувся до керівництва підприємством у статусі виконувача обов'язків генерального директора, і наразі розпочато відновлення виробничої діяльності НВО, повідомив голова Сумської облдержадміністрації Микола Клочко.

"Є непогана новина щодо Сумського НВО - я говорив із Володимиром Лук'яненком, він вже виконує обов'язки генерального директора об'єднання, і вже відновлено роботу одного цеху кузні, зараз займаються відновленням роботи другого цеху", - повідомив М.Клочко в ефірі місцевого телеканалу ATV 11 квітня .

Губернатор висловив задоволення поверненням на завод В.Лук'яненка, додавши, що "в нього повірили люди, повертаються фахівці".

"Він (В. Лук 'яненко - ІФ) оптимістично налаштований, ми обговорили низку питань, зокрема щодо співпраці з Узбекистаном, Туркменістаном. Також вони знайшли шляхи фінансування проекту, який їм як субпідряд надає "Зоря-Машпроект", це близько $20 млн. тобто субпідрядником став "Насосенергомаш", а субсубпідрядником уже буде Сумське НВО", - повідомив М.Клочко.

Згідно з повідомленням Сумського НВО в системі розкриття НКЦПФР, 10 квітня за бажанням В.Лук'яненка припинено його повноваження члена наглядової ради об'єднання (представника мажоритарного акціонера Stremvol Holdings Limited).

Водночас у держреєстрі генеральним директором Сумського НВО наразі числиться Олексій Цимбал, керівник об'єднання з квітня 2011 року.

В. Лук'яненко, 1937 року народження, розпочав трудову діяльність на сумському підприємстві в 1961 році з помічника майстра. У 1973 році став директором заводу, а потім генеральним директором НВО. З 1986 до 1989 роки обіймав посаду міністра хімічного і нафтового машинобудування СРСР, потім знову повернувся до керівництва Сумським НВО. З 2007 року - президент об'єднання.

Сумське НВО - один з найбільших в Європі виробників газоперекачувальних агрегатів і комплектних компресорних станцій різного призначення; широкої номенклатури насосів, компресорів, центрифуг, обладнання для хімічної, газової та нафтопереробної промисловості, атомних електростанцій.

У 2017 році чистий дохід НВО становив 905,32 млн грн (роком раніше - 1 млрд 098 млн грн), чистий збиток перевищив 1 млрд 123 млн грн (1 млрд 135 млн грн).

Станом на третій квартал 2018 року компанія Stremvol Holdings (Кіпр) була власницею 83,736% акцій ПАТ "Сумське НВО", ще 13,5124% належить "Просцено трейдинг" (Кіпр).

Як повідомлялось, наприкінці 2012 року "Смарт-холдинг" Вадима Новинського придбав у В.Лук'яненка 25% акцій Great Station Properties, яка, у свою чергу, є власницею 48,9% акцій Stremvol Holdings Limited.

В. Лук 'яненко також надав "Смарт-холдингу" опціон на викуп акцій Great Station Properties. Таким чином, група вже стала власницею 10,04% акцій заводу, а в майбутньому могла отримати контроль над 40,04% його акцій.

У 2013 році В. Лук'яненко заявив про намір разом зі "Смарт-холдингом" змінити керівництво сумського підприємства, що підлягає контролю "Енергетичним стандартом" Костянтина Григоришина.

Новий склад наглядової ради НВО сформували акціонери в жовтні 2016 роки після виграшу в Лондоні арбітражу в суперечці про опціон на пакет акцій у ПАТ "Сумське НВО" між компанією В. Лук'яненка і В. Новинського з одного боку, і Григоришина з іншого.

Тим часом влітку 2018 роки після кількох мітингів працівників підприємства через невиплату зарплати, керівництво об'єднання запровадило режим оплачуваних простоїв. Даних про подальшу ситуації на підприємстві не надавали.

У 2018-2019 роках об'єднання послідовно закрило всі представництва, зокрема в Москві (РФ) і Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА