12:28 16.04.2019

Госпсуд Києва відклав розгляд позову Коломойського про повернення йому акцій ПриватБанку до 7 травня

2 хв читати
Госпсуд Києва відклав розгляд позову Коломойського про повернення йому акцій ПриватБанку до 7 травня

Господарський суд Києва у вівторок оголосив перерву до 7 травня 2019 року у справі за позовом екс-акціонерів ПриватБанку (Київ) Ігоря Коломойського і Triantal Investments Ltd. про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року між Мінфіном та особами, що були на той момент його акціонерами, передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, під час слухань 9 квітня позивачі заявили клопотання про розширення переліку своїх вимог пунктом про повернення їм акцій ПриватБанку, і суд задовольнив це клопотання. Водночас суд відхилив клопотання Мінфіну, який просив залишити позовну заяву без розгляду. На думку міністерства, в матеріалах справи відсутні будь-які докази наявності права власності І.Коломойського і Triantal на акції ПриватБанку, підтвердження процесуальної право- та дієздатності Triantal Investments Ltd і повноважень осіб, що діяли від імені позивачів, на підписання позовної заяви.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були І.Коломойський та Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків. Нині сторони провадять судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

Наприкінці лютого 2019 року Госпсуд Києва з другої спроби прийняв до розгляду позов І.Коломойського і Triantal, що володіли відповідно 41,6572% і 16,5748% акцій ПриватБанку, про визнання недійсним договору купівлі-продажу цього банку від 21 грудня 2016 року. Cуд також задовольнив клопотання позивачів і зажадав у відповідачів - Мінфіну, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) і державного Укргазбанку - надати до 26 березня зазначений договір купівлі-продажу.

Минулого тижня Окружний адміністративний суд Києва також оголосив перерву до 18 квітня у справі за іншим позовом І.Коломойського про націоналізацію ПриватБанку - до Нацбанку України, ФГВФО, Кабінету Міністрів і Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР). Відповідно до бази судових рішень, провадження у цій адміністративній справі було відкрито за рішенням суду від 14 червня 2017 року. До справи як треті особи також залучені ПриватБанк і Мінфін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА