Економіка

Майже 30% із $4,3 млрд товарообігу РФ і України потрапило під обмеження - Мінекономрозвитку РФ

Сумарний оборот товарів, щодо яких урядом РФ запроваджуються обмеження, оцінюється більше ніж у $4,3 млрд, що становить майже 30% від загального обсягу товарообігу між Росією та Україною в 2018 році, повідомив у четвер глава Мінекономрозвитку РФ Максим Орєшкін.

"Перелік української продукції, що потрапляє під запроваджувані урядом обмеження, формувався, зокрема, з точки зору можливостей її заміщення і вітчизняними товарами, і продукцією з інших держав", - навела прес-служба Мінекономрозвитку коментар міністра щодо розширення заборони на ввезення товарів з України й обмеження вивезення.

Раніше в четвер на засіданні уряду прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв повідомив, що підписав постанову, яка розширює заборону на імпорт низки товарів з України і вводить заборону на експорт нафти і нафтопродуктів до України, а також обмежує експорт вугілля. За його словами, це стало відповіддю на ухвалене кілька днів тому рішення уряду України про розширення списку заборонених для імпорту на територію України російських товарів.

Зокрема, Росія розширила заборону на ввезення з України окремих видів української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, вартість якої за минулий рік становить майже $250 млн, уточнив Д.Медведєв.

Крім того, за його словами, постановою "вводиться заборона на експорт до України російської нафти і нафтопродуктів".

При цьому він пояснив, що документом "визначається перелік тих товарів, які з 1 червня поточного року можна буде вивозити до України лише на підставі окремих дозволів (їх видаватиме Мінекономрозвитку - ІФ)". До цієї категорії включено окремі види нафтопродуктів, а також вугілля.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ