12:44 22.04.2019

Курс гривні на міжбанку в понеділок на відкритті торгів зміцнився до 26,825 грн/$1

2 хв читати

Курс гривні на міжбанківському валютному ринку на відкритті торгів у понеділок зміцнився до 26,825 грн/$1 із 26,85 грн/$1 за підсумками торгів минулої п'ятниці, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" начальник управління дилінгових операцій Райффайзен Банку Аваль Юрій Гриненко.

"На міжбанку все спокійно. Курс долара на відкритті міжбанку в понеділок навіть дещо знизився порівняно з фінальною частиною торгів у п'ятницю і становив 26,81-26,84 грн/$1. Зміцнення курсу гривні зумовлене тим, що нерезиденти, як і раніше, продають валюту для інвестування в короткі та довгі українські держоблігації. Це той чинник, який стримує курс гривні протягом останніх кількох місяців, без цього чинника торги були б більш волатильними", - сказав він.

За оцінкою експерта, найближчим часом на курс гривні може чинити тиск виплата ПДВ, погашення облігацій держбанків, а в травні - виплата дивідендів.

Ю.Гриненко вважає, що найближчим часом курс гривні зміцнюватиметься. "Курс гривні плавно зміцнюватиметься у зв'язку з сезонними чинниками, додаткову підтримку курсу гривні надасть збереження припливу коштів нерезидентів в ОВДП", – зазначив він.

Директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний повідомив, що міжбанківський ринок першого робочого ранку після виборів президента зайняв вичікувальну позицію, відкрившись п'ятничними котируваннями 26,8-26,85 грн/$1. За його оцінкою, курсові тренди поточного тижня перебуватимуть під впливом календарних чинників: завершення фінансового місяця, прийдешні свята, спроби спекулятивних розгойдувань.

"У найближчій перспективі вплив політичних чинників на курсову стабільність, безумовно, позначиться у вигляді посилення спекулятивної складової, але буде більш емоційним і короткочасним, ніж дія фундаментальних економічних чинників, що визначають співвідношення припливу і відтоку валюти: хід співпраці зі світовими фінансовими організаціями, рівень інтересу інвесторів до вкладень в ОВДП, кон'юнктура світових сировинних і фондових ринків, обсяги експортної виручки, грошей трудових мігрантів, календарних зовнішніх виплат", – додав він.

За оцінкою директора департаменту казначейства Піреус Банку Ігоря Якобчука, президентські вибори не вплинули на курс гривні.

"Мабуть, результати президентських виборів виявилися для більшості на ринку прогнозованими, і всі, хто поспішав купити або продати валюту, зробили це до другого туру президентських виборів. Уранці в понеділок міжбанківський ринок відкрився досить спокійно, без різких коливань", – сказав він.

За оцінкою І.Якобчука, найближчим часом на курс гривні насамперед можуть вплинути події, які розвиватимуться навколо ПриватБанку, та перші кроки нового президента України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" застосовуватиме графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА