19:16 22.04.2019

Мінінфраструктури відмовилося від планів заборонити пасажирські літаки, старші за 20 років

2 хв читати
Мінінфраструктури відмовилося від планів заборонити пасажирські літаки, старші за 20 років

Міністерство інфраструктури України відмовилося від анонсованих влітку минулого року планів заборонити польоти пасажирських літаків, старших за 20 років, але заявляє про посилення контролю за їхнім технічним станом з боку Державіаслужби.

"Ми з розумінням поставилися до численних звернень авіакомпаній не забороняти до використання літаки, вік яких перевищує 20 років... Державіаслужба посилить контроль за технічним станом повітряних суден, що використовуються для перевезення пасажирів", - цитує відомство міністра Володимира Омеляна на нараді з підготовки авіакомпаній, що здійснюють чартерні перевезення, до літнього сезону, в понеділок.

Мінінфраструктури уточнює, що в дискусії взяли участь гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін, глава Державіаслужби Олександр Більчук, керівники авіакомпаній SkyUp, Azur Air, "Міжнародні авіалінії України" тощо.

В.Омелян зазначив, що ситуація, коли авіакомпанії масово затримували чартерні рейси, не надавали вчасно пасажирам інформацію і послуги, не повинна повторитися цього року.

Він зазначив, що в березні 2019 року набула чинності нова редакція авіаційних правил перевезень пасажирів і багажу. Окремо суворо контролюватимуть затримки і перенесення рейсів, оскільки це - відповідальність авіаперевізників.

За словами міністра, в Україні також впроваджуватимуть європейські директиви, що стосуються екологічності літаків.

Мінінфраструктури вказує, що, згідно з авіаційними правилами, у разі затримки рейсу перевізник зобов'язаний надати пасажирам необхідне обслуговування за встановленими нормами, харчування і прохолодні напої, а також можливість здійснити два безкоштовних дзвінки.

Якщо виконання затриманого рейсу відкладається на наступний день, перевізник зобов'язаний надати пасажирам номери в готелі, харчування, забезпечити трансфер за маршрутом аеропорт - готель - аеропорт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА