20:04 22.04.2019

Керівництво Федрезерву почало обговорювати можливість зниження ставки

2 хв читати
Керівництво Федрезерву почало обговорювати можливість зниження ставки

Керівники Федеральної резервної системи (ФРС) США почали обговорення можливих умов, при настанні яких вони можуть прийняти рішення про зниження базової процентної ставки, пише The Wall Street Journal.

Зазначається, що поки це питання є чисто теоретичним, і зниження ставки з федеральних кредитних коштів (federal funds rate) не стоїть на порядку наступного засідання Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC), яке розпочнеться 30 квітня.

Серед можливих сценаріїв, здатних підштовхнути Федрезерв до зниження ставки - уповільнення темпів зростання споживчих цін навіть при збереженні поточних темпів підйому економіки загалом. Минулого року інфляція в США досягла таргетованої Федрезервом позначки в 2% уперше за багато років, однак восени інфляційний тиск послабився, незважаючи на активне зростання зайнятості та заходів урядового стимулювання економіки.

Як заявив голова Федерального резервного банку (ФРБ) Чикаго Чарльз Еванс, якщо інфляція буде стабільно нижче 2%, це стане сигналом того, що поточний курс грошової політики є стримуючим, і тоді ставку доведеться скорегувати в бік зниження.

Разом з тим сам Ч.Еванс прогнозує прискорення інфляції найближчого року, що може дати підставу для ще одного підвищення ставки в 2020 році і, можливо, в 2021 році.

Його колега з ФРБ Далласа Роберт Каплан також указав на те, що якщо інфляція стабілізується на рівні близько 1,5% або нижче, для нього це стане приводом для значного занепокоєння.

Той факт, що темпи зростання споживчих цін у країні відстають від таргетованого рівня, зазначив і голова ФРС Джером Пауелл. "Поточний цикл економічного зростання триває вже 10 років, але ми ще явно не досягли нашої мети щодо інфляції", - заявив він у березні.

Дані про інфляцію в Штатах за березень буде оприлюднено 29 квітня, за день до початку наступного засідання Федрезерву. За оцінками аналітиків JPMorgan Chase, березневі дані вкажуть на підйом споживчих цін (без урахування палива і продуктів харчування) на 1,6% після підвищення на 1,8% в лютому. До липня, за їхніми прогнозами, інфляція може сповільнитися до 1,5%.

Минулого року FOMC чотири рази підвищував ставку на 0,25 процентного пункту, і тепер вона становить 2,25-2,5%. Як показало березневе опитування керівництва ФРС, загалом члени FOMC очікують збереження ставки на поточному рівні до кінця 2019 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА