23:19 22.04.2019

Гройсман про заборону РФ експорту нафти в Україну: Ми знайдемо рішення для того, щоб ситуація була з мінімальними втратами

1 хв читати
Гройсман про заборону РФ експорту нафти в Україну: Ми знайдемо рішення для того, щоб ситуація була з мінімальними втратами

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запевняє, що буде знайдене рішення для того, щоб ситуація була з мінімальними втратами через введену Російською Федерацією заборону на експорт в Україну нафти та нафтопродуктів.

"У нас ринок досить диверсифікований, але зрозуміло, що ми поки що залежні, там від Білорусі ... Але ми знайдемо рішення для того, щоб ситуація була з мінімальними втратами. Це не просте завдання, але ми знайдемо рішення", - про це він повідомив в ефірі телеканалу ICTV.

Як повідомлялося, 18 квітня 2019 року уряд РФ повідомив про введення з 1 червня 2019 року заборони на експорт нафти і нафтопродуктів в Україну у відповідь на розширення Україною списку заборонених для імпорту на територію України російських товарів.

До переліку товарів, заборонених до експорту в Україну, потрапили: нафта або нафтопродукти сирі, отримані з бітумінозних порід (код ТН ЗЕД 2709), вазелін нафтовий; парафін, віск нафтовий мікрокристалічний, кокс нафтовий, бітум нафтовий, суміші бітумні на основі природного асфальту або природного бітуму, нафтового бітуму, мінеральних смол або пека мінеральних смол (наприклад, бітумні мастики, асфальтові суміші для дорожнього покриття).

Водночас низка нафтопродуктів (за кодом УКТЗЕД 2710) - прямогонний бензин, бензини товарні, дизельне паливо, пропан, бутан, інші зріджені гази експортуватиметься з РФ в Україну за спецдозволами, що видаються міністерством економічного розвитку Росії.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА