11:06 23.04.2019

У Мінську говорять про можливість збільшення обсягів постачання темних нафтопродуктів в Україну на тлі російських санкцій

2 хв читати
У Мінську говорять про можливість збільшення обсягів постачання темних нафтопродуктів в Україну на тлі російських санкцій

Білоруська нафтова компанія (БНК) розраховує на зростання обсягів експорту бітумів в Україну на тлі обмежень, які запровадила Росія на постачання нафти і нафтопродуктів до цієї країни.

"Що стосується постачання Росією інших продуктів, як-от, наприклад, бітуми, то якщо його буде припинено, то ми очікуємо зростання постачань із боку Білорусі", - сказав журналістам заступник гендиректора БНК Сергій Гриб у вівторок у Мінську.

При цьому він не очікує зростання обсягів постачання білоруських світлих нафтопродуктів в Україну на тлі російських санкцій. "Якщо правильно читати постанову уряду РФ, то там є кілька нюансів. Якщо ми говоримо про бензини, дизельне паливо, то в ній (постанові - ІФ) зазначено, що постачання на територію України може здійснюватися з дозволу уповноважених органів Росії. Наскільки відомо, нині це постачання здійснюється", – сказав С.Гриб.

18 квітня 2019 року уряд РФ повідомив про запровадження з 1 червня 2019 року заборони на експорт нафти і нафтопродуктів в Україну у відповідь на розширення країною списку заборонених для імпорту на її територію російських товарів.

До переліку товарів, заборонених до експорту в Україну, потрапили: нафта сира і нафтопродукти сирі, отримані з бітумінозних порід (код ТНЗЕД 2709), вазелін нафтовий; парафін, віск нафтовий мікрокристалічний, кокс нафтовий, бітум нафтовий, суміші бітумні на основі природного асфальту, природного бітуму, нафтового бітуму, мінеральних смол або пеку мінеральних смол (наприклад, бітумні мастики, асфальтові суміші для дорожніх покриттів).

Водночас низку нафтопродуктів (за кодом ТНЗЕД 2710) - прямогінний бензин, бензини товарні, дизельне паливо, пропани, бутани, інші скраплені гази експортуватимуть із РФ в Україну за спецдозволами, які видаватиме міністерство економічного розвитку Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА