19:14 23.04.2019

"Укроборонпром" готовий увійти до коопераційної програми ПАТ "Мотор Січ" зі створення української бойової вертолітної техніки та озброєння

2 хв читати
"Укроборонпром" готовий увійти до коопераційної програми ПАТ "Мотор Січ" зі створення української бойової вертолітної техніки та озброєння

Держконцерн "Укроборонпром" готовий увійти до складу учасників національної коопераційної програми зі створення української бойової вертолітної техніки та озброєння на базі ПАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя).

Як повідомила у вівторок прес-служба держконцерну з посиланням на голову держконцерну Павла Букіна, плани галузевої кооперації за програмою обговорювали під час робочого візиту на "Мотор Січ" глави "Укроборонпрому".

"Запорізьке підприємство розробило програму створення українських бойових вертольотів. Переконаний, що в тісній кооперації з підприємствами авіаційного кластера концерну, а також з іншими оборонними приватними підприємствами, можна досягти якісного результату та створити надійну бойову машину", - наводить прес-служба оцінки глави держконцерну.

Як випливає з повідомлення, серед перших результатів співпраці за програмою, вже створені учасниками кооперації гіростабілізувальні платформи для оснащення бойових вертольотів типу "Мі", підвісний модуль ПМ-ЛКТ для пошуку, виявлення і розпізнавання наземних військових цілей і наведення високоточної зброї, оптико-прицільна станція нового покоління ОПСН-І. Застосування нових бойових платформ надає можливість здійснювати прицільне наведення лазерними каналами керованих ракет ракетного комплексу "Бар'єр-В" із вертольотів, а в перспективі - зі штурмовиків, уточнюють у дежконцерні.

Під час робочого візиту на ПАТ "Мотор Січ" П.Букін також ознайомився з підготовкою серійного виробництва лопатей для вертольотів типу "Мі", а також з серійним виробництвом основних вертолітних вузлів і агрегатів, зокрема редукторів ВР-17 і ВР-24, повідомляє прес-служба.

Як наголошується в повідомленні, глава "Укроборонпрому" акцентував на особливій значущості держпідтримки для реалізації галузевої вертолітної програми і переозброєння ЗСУ.

ПАТ "Мотор Січ" - один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок, постачає продукцію до більш ніж 100 країн світу. У 2012 році в Запоріжжі створено вертолітне КБ "Мотор Січ". Наразі підприємство забезпечує модернізацію в інтересах військових замовників вертольотів Мі-8МСБ і Мі-2МСБ, які є українськими ремоторизованими версіями радянських багатоцільових Мі-8Т та Мі-2.

За даними ПАТ, роботи за програмою вертольотобудування "Мотор Січ" розпочало в 2010 році та активізувало за нових умов. За минулі роки практично з нуля на нових площах підприємства побудовано вертолітний завод, оснащений сучасним обладнанням світового рівня, зокрема західним.

В умовах воєнного часу ПАТ "Мотор Січ" розпочало в ініціативному порядку в інтересах ЗСУ роботи з оснащення Мі-2МСБ і Мі-8МСБ новим авіаційним озброєнням - некерованими авіаційними ракетами (НАР) типу С-8 калібру 80 мм, а також НАР типу С- 13 калібру 122 мм.

З 2010 року обсяг інвестицій ПАТ "Мотор Січ" у програму вертольотобудування України, за даними компанії, оцінюють у близько $500 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА