21:00 24.04.2019

НБУ в I кв. направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів п’яти банків більше ніж на 3,7 млрд грн

2 хв читати
НБУ в I кв. направив правоохоронцям інформацію про підозрілі операції клієнтів п’яти банків більше ніж на 3,7 млрд грн

Національний банк України (НБУ) в першому кварталі 2019 року направив до правоохоронних органів чотири листи з інформацією про підозрілі операції клієнтів п'яти банків на загальну суму понад 3,7 млрд грн.

Як повідомляється на веб-сайті НБУ, центробанк також направив до правоохоронних органів листа з інформацією про один із банків щодо обсягів експортних операцій його клієнтів (понад 16 млрд грн) і можливе ненадходження виручки за експортовану продукцію, що, зокрема, може свідчити про порушення вимог закону "Про порядок здійснення розрахунків в іноземній валюті".

НБУ також направив до Національного антикорупційного бюро України повідомлення з відомостями, які можуть свідчити про кримінальні правопорушення.

Крім того, за результатами валютного нагляду НБУ інформував правоохоронців про масштабні фінансові операції клієнтів одного з банків на загальну суму понад 340,7 млн грн і $105,6 млн.

Як повідомляється на веб-сайті центробанку, надана інформація стосувалася переважно проведення клієнтами банків фінансових операцій, характер або наслідки яких дають підстави вважати, що вони можуть бути пов'язані з виведенням капіталу, легалізацією кримінальних доходів, конвертацією (переведенням) безготівкових коштів у готівку, здійсненням фіктивного підприємництва, ухиленням від оподаткування.

НБУ нагадує, що комітет експертів Ради Європи з оцінки заходів протидії відмиванню коштів і фінансуванню тероризму (MONEYVAL) у звіті від 30 січня 2018 року підтвердив, що Україна є надійною юрисдикцією в питаннях боротьби з відмиванням коштів і фінансуванням тероризму, а також звернув увагу на високий рівень регуляторної та наглядової діяльності за банківським сектором.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА