16:34 25.04.2019

Порошенко ввів у дію рішення РНБО, згідно з яким у бюджетній декларації на 2020-22 рр. пропонується передбачити 5% ВВП на безпеку та оборону

2 хв читати
Порошенко ввів у дію рішення РНБО, згідно з яким у бюджетній декларації на 2020-22 рр. пропонується передбачити 5% ВВП на безпеку та оборону

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 квітня, яким пропонує Міністерству фінансів передбачити в найближчі три роки бюджетне фінансування національної безпеки та оборони в розмірі не менше ніж 5% від запланованого обсягу внутрішнього валового продукту.

Відповідний указ №167/2019 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 25 квітня 2019 року "Про пропозиції до Бюджетної декларації на 2020-2022 роки за статтями, пов'язаними із забезпеченням національної безпеки і оборони України" оприлюднено на сайті глави держави в четвер.

"Міністерству фінансів України передбачити у Бюджетній декларації на 2020-2022 роки видатки на забезпечення національної безпеки і оборони України в обсязі не менше ніж 5% від запланованого обсягу внутрішнього валового продукту для сектору безпеки і оборони України з урахуванням прогнозного індексу інфляції на відповідний рік згідно з додатком", - йдеться в тексті рішення РНБО.

Цим самими рішенням Кабінету Міністрів України рекомендується вжити в 2020-2022 роках заходів щодо фінансування сектора безпеки і оборони України за низкою напрямів, зокрема, розвиток сектору безпеки і оборони відповідно до принципів і стандартів НАТО та ЄС, а також створення та забезпечення функціонування системи управління силами оборони відповідно до принципів і стандартів НАТО.

Також рекомендується передбачити належне кадрове забезпечення суб'єктів сектору безпеки і оборони та реалізацію соціальних гарантій військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу, поліцейських.

Крім того, йдеться про фінансування вдосконалення планування та управління ресурсами у сфері безпеки і оборони, створення об'єднаної системи логістики та вдосконалення системи медичного забезпечення військ, підтримання існуючих можливостей і підвищення можливостей ЗСУ, розвитку озброєння, військової та спеціальної техніки, створення та освоєння виробництва озброєння, військової техніки, боєприпасів і продуктів спеціальної хімії, зокрема сучасного високоточного ракетного озброєння.

Кабмін має передбачити фінансування реалізації державної політики у сфері кібербезпеки, виконання заходів із розвитку та модернізації системи спеціального зв'язку і захисту інформації, забезпечення функціонування і належного захисту об'єктів критичної інфраструктури, підвищення ефективності цивільного захисту населення, територій, природного середовища і майна від надзвичайних ситуацій.

РНБО рекомендує у бюджетній декларації передбачити посилення контррозвідувального забезпечення і боротьби з тероризмом, розвиток розвідувальних можливостей України і створення розвідувального співтовариства України, забезпечення ефективної координації діяльності розвідувальних органів України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА