12:27 26.04.2019

Коломойський подав до суду п'ять нових позовів до НБУ та ПриватБанку

2 хв читати
Коломойський подав до суду п'ять нових позовів до НБУ та ПриватБанку

Екс-власник Приватбанку Ігор Коломойський подав до Господарського суду Києва п'ять нових позовів до Національного банку України (НБУ) і ПриватБанку, повідомляє у п'ятницю видання "Нове время. Бизнес" із посиланням на джерела в юридичних колах.

"19 квітня 2019 року Ігор Коломойський подав п'ять нових позовів до Господарського суду Києва до Національного банку України та ПриватБанку ... В позовах оскаржуються п'ять кредитних договорів і його особиста порука за ними", - наголошується в повідомленні.

За даними видання, перші слухання відбудуться в суді 10, 22 і 23 травня.

Як наголошується в повідомленні, юристи пояснюють такі дії з боку екс-власника ПриватБанку бажанням підстрахувати рішення Печерського суду, ухваленого пізно ввечері 20 квітня, яким задоволено позов Коломойського щодо розірвання договору особистого поручительства за кредитами рефінансування, виданих ПриватБанку Нацбанком на суму 9,2 млрд грн.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були І.Коломойський та Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Екс-власники банку вважають здійснену націоналізацію, внаслідок якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як ПриватБанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування збитків. Нині сторони провадять судові спори і в Україні, і в зарубіжних юрисдикціях.

Окружний адмінсуд Києва 18 квітня 2019 року за позовом І.Коломойського визнав націоналізацію банку незаконною. Нацбанк і Мінфін заявили, що подадуть апеляцію після офіційного оприлюднення рішення суду й упевнені у своїй правоті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА