18:50 26.04.2019

Змінити склад НКРЕКП можна лише у виняткових випадках, подальший конкурсний відбір обов'язковий - Голікова

2 хв читати
Змінити склад НКРЕКП можна лише у виняткових випадках, подальший конкурсний відбір обов'язковий - Голікова

Змінити склад Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) у нинішній ситуації можна лише в разі звільнення її дійсних п'яти членів, після чого можна призначити тимчасових членів на тримісячний термін й оголосити новий конкурсний відбір.

Таку думку висловила секретар конкурсної комісії з відбору членів НКРЕКП, керівник компанії "Трансенергоконсалтинг" Світлана Голікова на своїй сторінці у Facebook.

Вона нагадала, що згідно зі ст. 6 закону "Про НКРЕКП" підстави для дострокового припинення діяльності члена регулятора чітко регламентовані, і до їхнього переліку не входить набуття повноважень новообраним президентом України. Звільнити члена НКРЕКП можна лише у виняткових випадках, як-от відповідне рішення суду або набуття чинності обвинувальним висновком, виїзд на постійне проживання за кордон, обрання або призначення на іншу посаду.

Вона також нагадала, що нині залишаються незаповненими вакансії двох членів комісії. У квітні 2018 року було відібрано кандидатів для заповнення цих вакансій, проте подальші дії неможливо провести через незавершені судові розгляди.

Позов до конкурсної комісії з відбору нових членів НКРЕКП подав її екс-глава Дмитро Вовк у 2018 році.

Як повідомлялося, в четвер 25 квітня радник Володимира Зеленського та екс-голова Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Айварас Абромавичус заявив про необхідність перезавантаження Антимонопольного комітету України (АМКУ) і НКРЕКП.

"Реально ніякої незалежності в цих двох найважливіших органів не було. Всі - ставленики керівництва, що йде, і є повне розуміння, що ці дві інституції мають бути цілком незалежними", - сказав він під час заходу Європейської бізнес асоціації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА