19:47 26.04.2019

Україна може отримати транш МВФ у червні

2 хв читати
Україна може отримати транш МВФ у червні

Україна може отримати транш за програмою stand-by Міжнародного валютного фонду (МВФ) в червні, повідомила перший заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова.

"Найімовірніше, в червні (Україна може отримати транш - ІФ), оскільки якщо вони (місія МВФ - ІФ) приїжджають у травні, то просто технічно не встигнуть (надати транш у травні - ІФ)", - сказала вона в інтерв'ю виданню "Лівий берег" у п'ятницю.

За словами К.Рожкової, першим для МВФ несподіваним і неприємним сюрпризом було скасування в Україні статті "Про незаконне збагачення", другим - ситуація з рішеннями судів щодо ПриватБанку.

"Звичайно, ми їх поінформували про події і про те, що спочатку нам потрібно отримати рішення судів і лише після цього ми зможемо коментувати якусь юридичну позицію, аргументи судів... Як відомо, свої рішення МВФ ухвалює на раді директорів. На борд приходить місія , звітує про поїздку, про результати роботи позичальника. Що вони скажуть цього разу: подивіться, вони розгортають реформу в зворотну сторону?", - сказала вона.

Як повідомлялося з посиланням на радника Володимира Зеленського, що переміг у президентських виборах, екс-міністра фінансів Олександра Данилюка, команда В.Зеленського розраховує на успішний перегляд програми stand-by МВФ у травні 2019 року.

Нову програму співпраці між Україною і МВФ в рамках механізму stand-by було затверджено 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або майже $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (майже $1,4 млрд) надано відразу, тоді як решту коштів буде надано за підсумками піврічних переглядів програми в 2019 році.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА