20:03 26.04.2019

Два невиконавчих директори Ferrexpo відмовилися балотуватися на наступний термін у дирекцію компанії

3 хв читати
Два невиконавчих директори Ferrexpo відмовилися балотуватися на наступний термін у дирекцію компанії

Два невиконавчих директори Ferrexpo - Мері Рейлі (Mary Reilly) і Берт Накен (Bert Nacken) - відмовилися балотуватися на наступний термін у раду директорів компанії на чергових зборах акціонерів 7 червня 2019 року.

"Мері Рейлі і Берт Накен, невиконавчі директори Ferrexpo, сьогодні повідомили компанії про намір не балотуватися на річних загальних зборах групи 7 червня 2019 року", - повідомила компанія на Лондонській фондовій біржі в п'ятницю.

Раніше цього ж дня було поширено заяву, що міжнародна аудиторська компанія Deloitte LLP відмовилася від продовження роботи в якості аудитора британської Ferrexpo plc, що контролює в Україні, зокрема, Полтавський і Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати (ПГЗК, ЄГОК).

М.Рейлі була призначена невиконавчим директором Ferrexpo plc з 27 травня 2015 року. Має значний досвід фінансової роботи як партнер з аудиту компанії Deloitte, в якій працювала близько 40 років, до виходу на пенсію в 2013 році. М.Рейлі також працювала на різних невиконавчих посадах у приватному і державному секторах в Британії і за її межами.

Б.Накен - колишній головний операційний директор в Західній Австралії найбільшої у світі гірничодобувної британо-австралійської компанії BHP Billiton, у Ferrexpo - з серпня 2014 року.

Як повідомлялося, Ferrexpo кілька разів відкладала публікацію річного звіту за 2018 рік у зв'язку з триваючою незалежною перевіркою щодо благодійних пожертвувань компанії на користь Blooming Land. Водночас, 4 лютого 2019 року було засновано незалежний комітет з перевірки (Independent Review Committee - IRC), який вивчає здійснені пожертвування Ferrexpo через розбіжності, що містяться в банківських виписках.

На початку лютого 2019 року Ferrexpo інформувала, що її аудитори Deloitte LLP отримали копії банківських виписок безпосередньо від благодійного фонду Blooming Land у рамках процесу перевірки використання внесків, зроблених Ferrexpo. Blooming Land - це українська благодійна організація, яка була створена з основною функцією координації програми КСВ групи і надає медичні та соціальні послуги місцевим, регіональним та національним спільнотам по всій Україні. Зазначалося також, що Blooming Land і її субфонд управляються окремо.

Згідно з результатами першого півріччя 2018 року, Ferrexpo в цей період пожертвувала $ 9,5 млн для Blooming Land. При цьому Ferrexpo не вносила ніяких додаткових пожертвувань у Blooming Land з травня 2018 року.

Робота заснованого 4 лютого незалежного комітету з перевірки ведеться спільно з радниками в Великобританії і Україні, включаючи BDO. На додаток до невідповідностей в копіях банківських виписок, наданих Blooming Land, попередня робота BDO виявила низку невідповідностей у застосуванні засобів Blooming Land і її субфондами, що вказує на те, що не всі кошти були використані для їх заявленої мети.

Крім того, повідомлялося, що курс акцій Ferrexpo обвалився в п'ятницю на 28,6%, або на GBP0,768, після новини про те, що Deloitte LLP відмовилася від продовження роботи в якості аудитора компанії.

Як повідомлялося, Ferrexpo в 2018 року скоротила чистий прибуток на 15% - до $ 335,22 млн, збільшивши виторг на 6,4% - до $ 1274,03 млн.

Ferrexpo - швейцарсько-британська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю є виробництво та експорт високоякісних залізорудних окатишів, використовуваних у виробництві сталі.

ПГЗК - основний актив котирується на Лондонській фондовій біржі компанії Ferrеxpo plc: вона володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 99,11% акцій Полтавського, 100% Єристівського ГЗК і 99,9% Беланівського ГЗК.

Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн кол. СРСР. Поточні виробничі активи - Полтавський і Єристівський ГЗК.

Основними споживачами продукції є сталеливарні підприємства з Австрії, Словаччини, Чехії, Німеччини та інших європейських країн, а також Японії, Тайваню, Південної Кореї і Китаю.

Акції Ferrexpo котируються на основному майданчику Лондонської фондової біржі під тікером FXPO.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА