12:13 29.04.2019

Ferrexpo назвала причини відходу Deloitte і відставки двох директорів, акції виросли на 9,6%

2 хв читати
Ferrexpo назвала причини відходу Deloitte і відставки двох директорів, акції виросли на 9,6%

Британська Ferrexpo plc, що контролює в Україні, зокрема Полтавський і Єристівський гірничо-збагачувальні комбінати (ПГЗК, ЄГОК), випустила розширену заяву про причини відмови міжнародної аудиторської компанії Deloitte LLP від продовження роботи як аудитора Ferrexpo, а також відмову двох невиконавчих директорів Ferrexpo - Мері Рейлі (Mary Reilly) і Берта Накена (Bert Nacken) - балотуватися на наступний термін в раду директорів компанії на чергових зборах акціонерів 7 червня 2019 року.

Як повідомила компанія на Лондонській фондовій біржі в понеділок, Ferrexpo відкрита до діалогу з інвесторами, обговорення всіх питань, продовжує стабільно працювати, а також шукає нового аудитора і членів дирекції.

При цьому наголошується, що після оголошення 26 квітня 2019 року про відставку Deloitte LLP як аудиторів групи з негайним набуттям чинності цього рішення, у директорів Ferrexpo з'явилася можливість розглянути і проаналізувати заяву про причини, надані Deloitte, і опублікувати їх сьогодні в повному обсязі для інформування всіх акціонерів.

Станом на 8:44 понеділка (за лондонським часом) акції Ferrexpo подорожчали на 9,6% - до 2,11 фунта стерлінга за штуку.

"Директори беруть до відома причини, через які Deloitte йде у відставку (їх додають до цього оголошення), і, зокрема, думка Deloitte про те, що компанія затримала початок незалежної перевірки благодійних пожертвувань групи для Blooming Land. Компанія сформувала свою власну обґрунтовану думку і вважає, що вона почала офіційну незалежну перевірку в належний час з урахуванням інших кроків, які вона робила, та всіх супутніх обставин", - йдеться в заяві компанії на біржі.

При цьому Ferrexpo наводить додаткову інформацію у відповідь на наведені Deloitte причини своєї відставки.

Так, Ferrexpo констатує, що група припинила пожертвування на користь Blooming Land в травні 2018 року. У червні 2018 року Ferrexpo попросила Deloitte переглянути перевірені фінансові звіти Blooming Land за 2017 рік і доповісти директорам, серед іншого, про ступінь залежності, який можна було б побачити за цими рахунками.

Також повідомляється, що результати діяльності Ferrexpo за півріччя було опубліковано 1 серпня 2018 року після огляду Deloitte. Як наголошується в цьому документі, перевірка Deloitte не вказала на хоч якісь питання, які змусили б Deloitte вважати, що результати півріччя не були підготовлені відповідно до стандартів бухгалтерського обліку, правил розкриття інформації та правил прозорості FCA.

Повна версія новини доступна за передплатою

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА