13:43 29.04.2019

Прокачування "чистої" нафти нафтопроводом "Дружба" не розпочалося - "Білнафтохім"

2 хв читати
Прокачування "чистої" нафти нафтопроводом "Дружба" не розпочалося - "Білнафтохім"

Чиста нафта "Дружбою" в Білорусь ще не надійшла, переговори тривають у Москві, заявляють у концерні "Білнафтохім".

"Наразі в трубопроводі на білоруській території, як і раніше перебуває нафта з перевищенням нормативу вмісту хлорорганіки. Прокачування чистої нафти "Дружбою" не почалося", - повідомили агентству "Інтерфакс-Захід" в прес-службі концерну "Білнафтохім ".

У концерні наголошують, що ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" (південна гілка "Дружби") і "Полоцктранснафта Дружба" (північна гілка) "вжили всіх технічних заходів для якнайшвидшого отримання чистої нафти з російського пункту відпуску Унеча". Між тим, "чиста нафта нафтопроводом "Дружба" в Білорусь ще не надійшла", - констатував представник концерну. У зв'язку з цим білоруські НПЗ продовжують роботу на зниженому завантаженні.

У прес-службі також повідомили, що "сьогодні в Москві на базі Міненерго Росії продовжаться переговори з російською стороною". Білоруську делегацію очолює заступник голови концерну "Білнафтохім" Володимир Сизов, до її складу входять керівники білоруських НПЗ - ВАТ "Нафтан" і ВАТ "Мозирський НПЗ". З російського боку в переговорах візьмуть участь компанії-постачальники нафти в республіку.

Проблеми з якістю російської нафти концерн "Білнафтохім" зафіксував увечері 19 квітня. За даними концерну, вміст хлорорганічних сполук у що надходить нафтопроводом "Гомельтранснафта Дружба" нафти Urals перевищував "в десятки разів граничні значення за стандартом".

У зв'язку з цим обидва білоруських НПЗ - ВАТ "Мозирський НПЗ" (Гомельська область) і ВАТ "Нафтан" (Вітебська область) повідомили про загрозу пошкодження обладнання і майже на 50% скоротили обсяги нафтопереробки.

Міненерго Росії підтвердило факт забруднення російської нафти діхлоретаном - токсичною речовиною, що використовується як розчинник жирів і парафінів і має сильні корозійні властивості.

Білорусь із 23 квітня вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, в Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА