16:16 29.04.2019

"Нафтогаз" вдарив по SPV євробондів Газпрому - Люксембурзькій Gaz Capital S.A.

2 хв читати
"Нафтогаз" вдарив по SPV євробондів Газпрому - Люксембурзькій Gaz Capital S.A.

"Нафтогаз України" у спробі стягнути з "Газпрому" $2,6 млрд за рішенням Стокгольмського арбітражу, зробив кроки в юрисдикції Люксембургу, де зареєстрований емітент єврооблігацій "Газпрому", а також відділення банків - організаторів великих синдикованих кредитів монополії.

У звіті "Газпрому"за МСФЗ повідомляється: "15 лютого 2019 року НАК "Нафтогаз України" направила на адресу люксембурзьких підрозділів найбільших банків і Gaz Capital SA повідомлення про арешт будь-якої заборгованості та активів ПАТ "Газпром" в м. Люксембурзі". У звіті перераховуються такі люксембурзькі кредитори, як Deutsche Bank Luxembourg S.A і Intesa Sanpaolo Bank Luxembourg S.A.

ПАТ "Газпром" 15 квітня 2019 року з метою захисту своїх прав звернулося до суду м. Люксембурга із заявою про оскарження арешту і вступ до процесу, зазначає монополія.

Заява "Нафтогазу" послідувала через тиждень після того, як "Газпром" розмістив 7-річні євробонди на $1,25 млрд на SPV Gaz Capital.

У березні "Газпром" провів зустрічі з інвесторами в Швейцарії, але розміщення за зустрічами поки що не було. Однією з причин називається необхідність подальшого доопрацювання емісійних документів. Також серед причин паузи у фінансовій активності концерну може бути зміна керівництва фінансового блоку: у квітні Фаміл Садігов з Газпромбанку змінив Андрія Круглова на посаді заступника голови правління "Газпрому".

Однак, хоча з початку лютого "Газпром" поки що не робив нових публічних зовнішніх запозичень, звіт "Газпрому" підтверджує подальшу активну роботу з Intesa Sanpaolo Bank Luxembourg S. A.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА