20:24 29.04.2019

Перший заступник гендиректора "Укртранснафти" візьме участь у переговорах щодо локалізації забрудненої нафти з "Дружби"

3 хв читати
Перший заступник гендиректора "Укртранснафти" візьме участь у переговорах щодо локалізації забрудненої нафти з "Дружби"

Перший заступник генерального директора АТ "Укртранснафта" Андрій Пасішник у вівторок, 30 квітня, візьме участь у переговорах щодо локалізації забрудненої російської нафти з нафтопроводу "Дружба" в Будапешті.

Як повідомляється в понеділок на сторінці "Укртранснафти" в соцмережі Фейсбук, у переговорах також братимуть участь представники ВАТ "Транснафта" (Росія), АТ "Транспетрол" (Словацька Республіка), АТ "МВО" (Угорщина) і словацький НПЗ "Словнафт".

Зустріч відбудеться в Будапешті (Угорщина) о 10:30", - сказано в повідомленні.

Також повідомляється, що "Укртранснафта" поінформувала про вимушену зупинку транзиту нафти магістральним нафтопроводом "Дружба" в напрямку Словаччини Раду національної безпеки і оборони України, Кабінет міністрів, Службу безпеки України, Службу зовнішньої розвідки, Головне управління розвідки Міністерства оборони України та енергетичну митницю Державної фіскальної служби України.

"Окрім цього, Укртранснафта повідомила державним органам, що веде переговори з суміжними партнерами і замовником послуг із транспортування нафти з відновлення її транзиту територією України і вживає всіх необхідних заходів для збереження залишків транзитного обсягу нафти в нафтотранспортній системі Товариства і недопущення будь-якого її використання", - йдеться в повідомленні.

У четвер АТ "Укртранснафта" вимушено припинила транзит нафти магістральним нафтопроводом "Мозир - Броди" о 21:43 четверга. "Таке рішення компанія, зокрема, прийняла, керуючись угодою про надання послуг із транспортування нафти територією України. Відповідно до умов цього договору, "Укртранснафта" має право зупинити прийом російської нафти, якщо сировина не відповідає якісним показникам. Усі матеріальні збитки покладаються на сторону , яка не дотрималась виконання своїх обов'язків", - говорилося в повідомленні "Укртранснафти".

Крім того, "Укртранснафта" вдалася до таких дій у зв'язку з відмовою прийому неякісної російської нафти на приймально-здавальних ділянках "Будковце" (Словаччина) і через відсутність вільних резервуарів на приймально-здавальній ділянці нафти "Фенешлітке" (Угорщина).

Концерн "Білнафтохім" увечері 19 квітня заявив про різке погіршення якості нафти, що надходить нафтопроводом з Росії. За даними концерну, вміст хлорорганічних сполук у нафті Urals, яка надходить нафтопроводом "Гомельтранснафта Дружба" перевищує "в десятки разів граничні значення за стандартом".

У зв'язку з цим обидва білоруських НПЗ - ВАТ "Мозирський НПЗ" (Гомельська обл.) і ВАТ "Нафтан" (Вітебська обл.) повідомили про загрозу пошкодження обладнання та майже на 50% скоротили обсяги нафтопереробки.

У зв'язку з цим Білорусь 23 квітня вимушено призупинила експорт світлих нафтопродуктів в Україну, Польщу і країни Балтії через надходження неякісної російської нафти.

29 квітня в концерні "Білнафтохім" заявили, що нині в трубопроводі на білоруській території як і раніше знаходиться нафта з перевищенням нормативу вмісту хлорорганіки. Прокачування чистої нафти "Дружбою" не розпочалося.

У концерні підкреслюють, що ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" (південна гілка "Дружби") та "Полоцьктранснафта Дружба" (північна гілка) "вжили всіх технічних заходів для якнайшвидшого отримання чистої нафти з російського пункту відпустки Унеча". Тим часом, "чиста нафта нафтопроводом "Дружба" до Білорусі ще не надійшла", - констатував представник концерну.

Також у концерні "Білнафтохім" повідомили, що в понеділок у Москві на базі Міненерго Росії тривали переговори з російською стороною".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА