09:52 02.05.2019

Британці все частіше обирають напрямки за межами ЄС для літнього відпочинку

2 хв читати
Британці все частіше обирають напрямки за межами ЄС для літнього відпочинку

Невизначеність, пов'язана з Brexit, привела до зміни туристичних планів британців: усе більше людей обирають для літніх відпусток напрямки за межами Євросоюзу, повідомляє Thomas Cook.

За даними туроператора, 48% комплексних турів, заброньованих британцями на літо 2019 року, припадає на країни за межами єврозони - це на 10 процентних пунктів більше, ніж роком раніше.

У Thomas Cook пояснюють ситуацію, що склалася, "політичним хаосом" у Великій Британії, що спостерігається останній рік, зазначаючи, що британці відкладають прийняття рішень про те, коли і куди їхати відпочивати через "тривалу невизначеність щодо характеру і термінів виходу Великої Британії з ЄС".

"Ослаблення фунта стерлінгів щодо євро, найімовірніше, стало причиною бажання британців обрати для відпочинку більш далекі країни, - йдеться в повідомленні Thomas Cook. - Майже 50% опитаних заявили, що стежать за обмінним курсом уважніше, ніж у минулі роки".

Передбачалося, що Велика Британія вийде з Євросоюзу наприкінці березня поточного року після двох років переговорів, проте Лондон отримав відстрочку від ЄС до 31 жовтня 2019 року.

У Thomas Cook відзначили зростання популярності пакетів "все включено", що в компанії пояснюють бажанням клієнтів зафіксувати на певному рівні витрати на їжу та напої на випадок подальшого ослаблення фунта.

Туреччина і Туніс виявилися в найбільшому виграші в зв'язку зі сформованою ситуацією, зазначають у Thomas Cook.

Так, Туреччина вийшла на друге місце в списку найбільш популярних серед британців напрямків для літнього відпочинку, обігнавши Грецію. Крім того, на частку Туреччини припадає чверть усіх авіаквитків Thomas Cook Airlines, придбаних до теперішнього часу.

Попит на комплексні тури в Туніс підскочив удвічі, попит на авіаквитки до цієї країни зріс учетверо.

До п'ятірки найбільш популярних серед британців напрямків для літнього відпочинку увійшли Іспанія, Туреччина, Греція, США і Кіпр.

Дослідження консалтингової компанії Begbies Traynor Group Plc показує, що невизначеність навколо Brexit чинить усе більший тиск на компанії сфери нерухомості і фінансового сектора.

Кількість компаній, що перебувають у стані "критичного стресу", що є передвісником банкрутства, в першому кварталі 2019 року зросла на 17% порівняно з тим самим періодом роком раніше, йдеться в огляді Begbies Traynor.

"Багато британських компаній наразі в глухому куті, і вони відкладають ухвалення великих рішень про інвестиції. Споживачі також відкладають великі покупки, і все це разом створює все більш серйозний стрес у багатьох секторах", - зазначає партнер Begbies Traynor Джулія Палмер.

За оцінками Begbies Traynor, більше ніж 480 тис. компаній у Великій Британії перебували в стані серйозного стресу на кінець березня, що еквівалентно 14% всього активного бізнесу в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА