16:01 02.05.2019

Україна та Азербайджан готують плани налагодження ВТС у сфері виробництва боєприпасів

3 хв читати
Україна та Азербайджан готують плани налагодження ВТС у сфері виробництва боєприпасів

Україна та Азербайджан готують плани організації двостороннього військово-технічного співробітництва в галузі виробництва боєприпасів.

Як повідомила в четвер прес-служба держконцерну "Укроборонпром", під час переговорів у рамках 14-ї міжнародної оборонної IDEF-2019 (Стамбул, Туреччина) голови "Укроборонпрому" Павла Букіна з першим заступником міністра оборонної промисловості Азербайджану Яхья Мусаєвим сторони обговорили перспективи участі держпідприємств українського ОПК у боєприпасній програмі Азербайджану.

Згідно з повідомленням, наповненням перспективної співпраці може стати організація двосторонньої кооперації з виробництва окремих комплектуючих до боєприпасів для наземної артилерії ЗС Азербайджану з використанням українських технологій і промислових потужностей у цій сфері.

Як повідомляє прес-служба, під час переговорів українська та азербайджанська сторони обговорили перспективи двостороннього ВТС у сфері трансферу оборонних технологій, а також можливість закупівель Україною в Азербайджану боєприпасів і засобів ближнього бою.

Як зазначено в повідомленні, у рамках зустрічі сторони також обмінялися думками щодо оптимальних шляхів реформування оборонної галузі в новій геополітичній ситуації.

Зокрема, азербайджанська сторона поінформувала українських партнерів про створення з урахуванням вимог нового часу на базі Міністерства оборонної промисловості Азербайджану державного оборонного концерну "Азесілах". Очікується, що створення оборонного держконцерну дасть змогу Баку вдосконалити структуру національної оборонної промисловості та полегшити залучення інвестицій, а також підвищити мобільність і гнучкість управлінських рішень в оборонній галузі. "На відміну від міністерства, принципи управління держкорпорацією є досконалішими, що полегшує можливості залучення інвестицій", - йшлося під час зустрічі.

Міжнародна виставка оборонної промисловості IDEF-2019, що відбувається в Стамбулі з 30 квітня по 3 травня під патронатом президента Туреччини Реджепа Ердогана, входить до числа найбільших світових спеціалізованих майданчиків оборонного сектора. За даними організаторів, у роботі IDEF-2019 беруть участь близько 1060 оборонних компаній із 68 країн.

У рамках участі в IDEF-2019 Україна домовилася про постачання Туреччині ствольних 120-мм ПТУР "Конус" розробки ДККБ "Луч" з поетапним налагодженням їх виробництва на турецьких потужностях, а також уклала нові контракти на подальше постачання в інтересах ЗСУ зв'язкового обладнання УКХ-діапазону турецькою Aselsan, що є на сьогодні разом з американською Harris основним зарубіжним партнером Києва в програмі переоснащення української армії засобами захищеного тактичного зв'язку УКХ і КХ-діапазону, що відповідають стандарту НАТО.

Як повідомлялося, забезпечення до 2020 року повної сумісності Збройних сил України зі ЗС країн-членів НАТО закріплено в ухваленій у 2015 році новій Воєнній доктрині України. В ухваленому у 2016 році Стратегічному оборонному бюлетені також закріплено плани щодо переходу ЗСУ на стандарти НАТО в сегменті автоматизації та створення в армії до 2020 року ефективної системи оперативного (бойового) управління, зв'язку, розвідки, спостереження за концепцією С4ІSR.

У 2016 році "Укроборонпром" озвучив плани щодо переведення до 2020 року ОПК у повному обсязі на стандарти НАТО, а також приєднання до системи закупівлі озброєнь, що діє для країн-членів альянсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА