11:13 03.05.2019

Корейська Hyundai зацікавлена у будівництві метро в Харкові

1 хв читати
Корейська Hyundai зацікавлена у будівництві метро в Харкові

Корейська компанія Hyundai зацікавлена в участі в тендері Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на будівництво Харківського метрополітену, повідомляє Міністерство інфраструктури України на своєму сайті.

За словами посла Республіки Корея в Україні Лі Янг Гу, Hyundai виявила бажання взяти участь у тендері ЄБРР на будівництво Харківського метрополітену.

Зі свого боку міністр інфраструктури Володимир Омелян України запросив корейську сторону вивчити можливості розміщення потужностей компанії Hyundai в країні.

"Ми розглядаємо компанію Hyundai як потенційного партнера для виробництва електрокарів в Україні. Лінійка електрокарів Hyundai є дуже цікавою і конкурентною. Ринок в Україні та Європі розвивається стрімко, тому цей напрямок співпраці є вкрай перспективним", - сказав він.

Як зазначив В.Омелян, пасажирські поїзди Hyundai добре зарекомендували себе в Україні, це є хорошою основою для подальших переговорів "Укрзалізниці" із зазначеною компанією щодо розширення співпраці.

Як повідомлялося, майже всі власники нерухомості в зоні будівництва метро в Харкові дали офіційну згоду на викуп.

ЄБРР разом з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) фінансують інвестиційний проект обсягом EUR160 млн на розширення Харківського метрополітену. Гроші виділено на будівництво станцій "Державінська" та "Одеська", Олексіївського електродепо, а також на закупівлю 85 вагонів рухомого складу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА