10:04 06.05.2019

Уряд завершує роботу над законопроектом стосовно поглиблення інтеграції українського енергоринку в європейський

2 хв читати
Уряд завершує роботу над законопроектом стосовно поглиблення інтеграції українського енергоринку в європейський

Україна активно працює над підготовкою до ратифікації оновленого додатка 27 (стосовно енергетики) до Угоди про асоціацію Україна-ЄС, повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з громадськими організаціями.

Як повідомила прес-служба уряду в п'ятницю, за інформацією І.Климпуш-Цинцадзе, в середині квітня українська сторона отримала від європейських колег узгоджений варіант енергетичного додатка й оперативно взяла його в роботу.

"Міненерговугілля 19 квітня вже подало на міжвідомче узгодження проект закону про ратифікацію цього доповнення. Найближчим часом уряд схвалить цей проект і поінформує про це сторону ЄС, і, сподіваюся, Верховна Рада невідкладно ратифікує документ", - повідомила І.Климпуш-Цинцадзе. За її словами, робота з парламентом в цьому напрямі вже розпочалася.

Вона висловила переконання, що оновлення додатка 27 дасть Україні можливість ефективніше обстоювати свої інтереси спільно з ЄС на переговорах з РФ щодо транзиту газу на 2020 рік. У зв'язку з цим критично важливо ратифікувати документ до кінця весняної сесії парламенту, наголосила віце-прем'єр.

Прес-служба уряду нагадує, що в грудні 2018 року Рада асоціації між Україною та ЄС на 5-му засіданні визнала прагнення України забезпечити повну інтеграцію енергетичного ринку України з енергоринком ЄС після завершення відповідних реформ.

Як повідомлялося, Європейська Комісія 19 березня схвалила оновлений додаток 27 до Угоди про асоціацію Україна-ЄС, що дозволяє синхронізувати енергетичні ринки. "Це інтеграція України в секторальний енергетичний сектор ЄС, який розпочинається з різних проектів - від недопущення "Північного потоку-2" і до будівництва енергомоста", - заявив у зв'язку з цим президент Петро Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА