10:56 07.05.2019

НАБУ завершило розслідування фактів заволодіння 93 млн грн "Укрзалізниці"

2 хв читати
НАБУ завершило розслідування фактів заволодіння 93 млн грн "Укрзалізниці"

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) завершили розслідування фактів заволодіння 93,28 млн грн ПАТ "Укрзалізниця" при закупівлі стрілочної продукції за завищеними цінами у 2015-2017 рр.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, 3 травня вісьмом підозрюваним відкрили матеріали слідства для ознайомлення перед складанням обвинувального акта й направленням його до суду.

За даними слідства, підозрювані з грудня 2015 року по березень 2017 року організували закупівлю ПАТ "Укрзалізниця" стрілочної продукції за завищеними цінами із залученням підконтрольних підприємств-посередників й у такий спосіб заволоділи коштами філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" в сумі близько 93,28 млн грн.

За цим розслідуванням до суду буде направлено матеріали, що стосуються дій голови правління - генерального директора виробника стрілочної продукції, помічника народного депутата України; першого заступника гендиректора виробника стрілочної продукції; засновника-директора фіктивної компанії-переможця торгів; директора компанії-посередника; трьох співробітників ЦЗВ "Укрзалізниці", а також екс-першого заступника керівника ЦЗВ "Укрзалізниці", котрий є помічником народного депутата України.

Детективи також вважають, що до скоєння злочину можуть бути причетні й інші особи, зокрема народні депутати. Розслідування за цими фактами виділили в окреме кримінальне провадження, яке досі триває.

Стосовно одного з народних депутатів, який, за даними слідства, є організатором корупційної схеми, підготовлено та направлено до органів прокуратури проект подання на зняття недоторканності та притягнення до кримінальної відповідальності.

Розслідування цих фактів детективи НАБУ розпочали в червні 2017 року за власними напрацюваннями. У січні 2019 року семи особам повідомили про підозру. Згодом, у лютому, затримали й повідомили про підозру ще одному учаснику корупційної схеми - колишньому заступнику керівника ЦЗВ "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, в січні поточного року Солом'янський районний суд Києва взяв під домашній арешт двох підозрюваних у справі про заволодіння коштами "Укрзалізниці", ще одному було визначено заставу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА