17:02 07.05.2019

"Атомні енергетичні системи України" оголосили про намір розробляти Сафонівське родовище уранових руд

2 хв читати

 ТОВ "Атомні енергетичні системи України" (АЕСУ, Миколаївка Миколаївської обл.) має намір розробляти Сафонівське родовище уранових руд у Казанківському районі Миколаївської області.

Як повідомила компанія в реєстрі оцінки впливу на довкілля у вівторок, видобуток передбачається здійснювати способом свердловинного підземного вилуговування. Сировину планується переробляти на місці, для чого буде побудовано видобувний та переробний комплекси.

Очікуваний обсяг видобутку на родовищі - в межах 150-200 тонн урану на рік. Готова продукція - чорновий концентрат урану ("жовтий кек").

Для розміщення переробного комплексу потрібно близько 4 га землі, загальна потреба в земельних ресурсах - близько 255 га.

Як повідомлялося, наприкінці лютого 2017 року Державна служба геології та надр України видала ТОВ "АЕСУ" спеціальні дозволи на геологічне вивчення і дослідно-промислову розробку чотирьох родовищ уранових руд у країні. Йдеться про Сафонівську, Михайлівську (обидві - Миколаївська обл.), Сурську та Новогурівську площі (обидві - Дніпропетровська обл.).

Усі ліцензії видано терміном на п'ять років без проведення аукціонів, на підставі рішень судів. Голова Держгеонадр наказом №415 від 5 листопада 2018 року затвердив видачу компанії ліцензій.

За даними ЄДРЮ, співвласнику української торговельної мережі "АТБ" Геннадію Буткевичу належить 83,4% акцій ТОВ "Атомні енергетичні системи України". Ще по 8,3% "АЕСУ" володіють Олександр Настенко та Віталій Якименко, які також є міноритарними акціонерами ТОВ "Пержанська рудна компанія" (Олевськ Житомирської обл.) і ТОВ "Титан-апатитова група" (Київ).

Г.Буткевич також зазначений як кінцевий бенефіціар ТОВ "Схід Енергоресурс", що володіє ліцензією на нафтогазову Новософіївську площу (Харківська обл.) і ТОВ "Центральна нафтогазотранспортна компанія" (Полтава).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА