18:05 07.05.2019

Маріупольська міськрада та ЄБРР підписали договір гарантії на закупівлю 72 тролейбусів

2 хв читати
Маріупольська міськрада та ЄБРР підписали договір гарантії на закупівлю 72 тролейбусів

Маріупольська міськрада у вівторок підписала договір гарантії з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР), що організував пакет фінансування на розвиток транспортної інфраструктури міста в розмірі EUR18 млн, зокрема на закупівлю 72 низькопідлогових тролейбусів, а також меморандум про взаєморозуміння за програмою "Зелені міста".

Згідно з прес-релізом міськради у вівторок, із загального обсягу інвестицій EUR15 млн становитимуть кредитні кошти, EUR3 млн - гранти.

Окрім закупівлі тролейбусів, за ці кошти буде здійснено реконструкцію депо і контактної мережі одним із центральних проспектів Маріуполя.

Кошти буде надано комунальному підприємству "Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління" (МТТУ), а міськрада, згідно з угодою, є гарантом за кредитними зобов'язаннями МТТУ перед ЄБРР.

За словами мера Маріуполя Вадима Бойченка, за три роки муніципальний парк поповнився 113 одиницями транспорту.

У свою чергу програма ЄБРР "Зелені міста", учасниками якої в Україні раніше стали Львів і Київ, передбачає допомогу в розвитку "зеленого" планування міст та інвестицій в інфраструктуру, необхідних для реагування на виклики у сфері міської екологічної інфраструктури.

Згідно з підписаним меморандумом, Організація економічного співробітництва і розвитку спільно з Міжнародною радою місцевих природоохоронних ініціатив розроблять методологію програми "Зелені міста".

ЄБРР опікуватиметься пошуком грантового фінансування для покриття вартості послуг експертів і консультацій, які допомагатимуть Маріуполю в розробці плану дій "Зелене місто".

Крім того, зазначено в прес-релізі, міськрада та ЄБРР співпрацюватимуть у підготовці, фінансуванні та реалізації принаймні одного інвестиційного проекту. Першим стане проект модернізації інфраструктури твердих побутових відходів, мета якого - рекультивація наявних полігонів, будівництво нового полігону і заводу переробки ТПВ.

Заснована ЄБРР програма "Зелені міста" передбачає допомогу країнам операцій банку в подоланні бар'єрів, що стримують розвиток "зеленого" планування міст та інвестицій в інфраструктуру.

За цією програмою ЄБРР надає містам-партнерам підтримку в розробці та реалізації плану дій (Green City Action Plan) і допомогу у визначенні інвестиційних програ

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА