11:02 08.05.2019

"Укренерго" завершило випробування ТЕС, ТЕЦ і ГЕС для дослідження можливості синхронної роботи з ENTSO-E

2 хв читати
"Укренерго" завершило випробування ТЕС, ТЕЦ і ГЕС для дослідження можливості синхронної роботи з ENTSO-E

НЕК "Укренерго" завершило цикл випробувань генерувального обладнання ТЕС, ТЕЦ і ГЕС із регулювання частоти і потужності в рамках програми дослідження можливості синхронної роботи енергосистем України та Молдови з ENTSO-E (Європейська мережа системних операторів передання електроенергії).

Відповідно до прес-релізу компанії, протягом трьох місяців було проведено дев'ять типів випробувань на 11 блоках восьми електростанцій країни. Результати роботи регулювальної апаратури буде передано консорціуму системних операторів ENTSO-E з метою створення математичної моделі енергосистеми для моделювання її роботи і проведення досліджень сталих режимів і динамічної стійкості.

"Ці дослідження, в свою чергу, дозволять оцінити можливість синхронної роботи енергосистеми України та Молдови з ENTSO-E і на цьому етапі визначать необхідність додаткових технічних заходів для їх інтеграції", - зазначили в НЕК.

Випробування проводилися за консалтингової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), як консультант виступила Енергетична асоціація США (USEA).

Як повідомлялося, в квітні 2018 року Україна та Молдова підписали меморандум про співпрацю і спільні дії між профільними міністерствами двох країн, спрямовані на забезпечення євроінтеграційних процесів із досягнення можливості синхронної роботи енергосистем України та Молдови з ENTSO-E.

У червні 2017 року голова "Укренерго" Всеволод Ковальчук уклав угоду про умови майбутнього об'єднання енергосистем України та Молдови з ENTSO-E (Європейська мережа системних операторів передання електроенергії). У липні угода набула чинності після її підписання необхідною кількістю європейських системних операторів.

Кінцевий термін виконання Україною заходів каталогу вимог для приєднання ОЕС країни до енергосистеми континентальної Європи настає в липні 2022 року.

Документ складається з трьох основних частин: каталогу вимог (безумовне виконання яких необхідне для ухвалення рішення про об'єднання енергосистем); переліку необхідних додаткових досліджень; "Дорожньої карти".

ENTSO-E (European Network of Transmission System Operators for Electricity) створено в 2009 році. Об'єднала шість галузевих асоціацій, що існували на той час: ATSOI, BALTSO, ETSO, NORDEL, UCTE і UKTSOA, до яких входить 41 системний оператор із 34 країн.

"Укренерго" здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію об'єднаної енергосистеми країни. НЕК є державним підприємством, перебуває в підпорядкуванні Міністерства фінансів, але буде перетворено в закрите акціонерне товариство.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ - Міненерго

Сума завданих збитків унаслідок ворожих обстрілів Курахівської ТЕС становить майже 1 млрд грн - ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА