11:26 08.05.2019

Іран більше не вважає себе зв'язаним умовами з продажу важкої води

1 хв читати
Іран більше не вважає себе зв'язаним умовами з продажу важкої води

Іран більше не стане дотримуватися умови Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) з продажу важкої води, заявив в ефірі іранського телеканалу Press TV голова Організації з атомної енергії Ірану Алі Акбар Салехі.

"Ми постійно виробляємо важку воду і досі продавали її у великих обсягах. З цього моменту за розпорядженням президента країни (Хассана Рухані - ІФ) ми не обмежені лімітом у 130 тонн. За умовами СВПД, ми маємо продавати надлишки важкої води і зберігати у себе лише 130 тонн. Але з цього моменту, ми більше не дотримуємося цієї умови", - сказав А.-А.Салех.

Згідно з СВПД, "потреби Ірану у важкій воді оцінено в обсязі 130 тонн до введення в експлуатацію модернізованого дослідного реактора в Араку".

Хассан Рухані заявив, що Тегеран дає європейським підписантам ядерної угоди 60 днів на переговори щодо виконання СВПД.

"На цей термін Іран зупиняє продаж важкої води і збагаченого урану. Якщо за цей час жодних домовленостей досягнуто не буде, у Тегерані відмовляться від обмежень за рівнем збагачення урану", - заявив Х.Рухані, коментуючи рішення про призупинення виконання деяких зобов'язань із СВПД в ефірі іранського телебачення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА