14:53 08.05.2019

Хакери викрали понад $40 млн унаслідок злому біржі криптовалют Binance

2 хв читати
Хакери викрали понад $40 млн унаслідок злому біржі криптовалют Binance

Binance, одна з найбільших у світі криптовалютних бірж, повідомила про крадіжку хакерами понад $40 млн унаслідок масштабного злому її платформи.

Біржа заявила, що зловмисники викрали 7 тис. біткоїнів з одного гаманця, що відповідає близько 2% усіх біткоїнових активів Binance.

Хакери використали фішинг, вірусні атаки та іншу техніку для розкрадання біткоїнів, йдеться в повідомленні біржі. Їм вдалося отримати важливі користувацькі дані багатьох клієнтів, зокрема коди двофакторної ідентифікації.

Заснована в Китаї Binance, що нині працює за межами КНР, призупинила на тиждень операції виведення коштів для здійснення перевірки. Користувачі біржі, проте, зможуть продовжувати торгівлю криптовалютами.

Викрадені кошти буде відшкодовано за рахунок коштів із гарантійного рахунку біржі, створеного на випадок непередбачених обставин, зазначають у Binance.

"Хакерам вистачило терпіння дочекатися слушного моменту і здійснити добре сплановану операцію через багато рахунків, що на перший погляд здавалися абсолютно незалежними", - йдеться в заяві біржі.

"Транзакція була структурована таким чином, що змогла обійти наявні перевірки безпеки. На жаль, ми не змогли заблокувати виведення коштів перш, ніж його було здійснено", - зазначають у Binance.

Численні хакерські атаки на криптовалютні майданчики стали головною причиною різкого падіння курсу біткоїна минулого року після його ралі в 2017 році.

Біткоїн, що є найбільшою криптовалютою, подорожчав більш ніж на 50% цього року, проте залишається на 70% нижче за рекордні рівні, зафіксовані в грудні 2017 року.

Згідно з даними CoinDesk, курс біткоїна в середу становить $5848,53, що на 0,8% нижче за рівень попередньої сесії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА