20:57 08.05.2019

Глава "Нафтогазу" й заступник глави МЗС обговорили в США протидію Nord Stream-2, купівлю LNG і передання ГТС у концесію

2 хв читати
Глава "Нафтогазу" й заступник глави МЗС обговорили в США протидію Nord Stream-2, купівлю LNG і передання ГТС у концесію

Протидія будівництву "Газпромом" газопроводу "Північний потік-2" з метою уникнути газової кризи взимку 2020 року, можливості закупівлі американського скрапленого природного газу (LNG) і плани передання української газотранспортної системи в концесію незалежному операторові обговорила минулого тижня в США заступник глави МЗС Олена Зеркаль та голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв.

"Під час і політичних, і бізнесових зустрічей ми побачили велику зацікавленість у реформі українського ринку газу та процесі відокремлення незалежного оператора ГТС України на основі моделі з передачею йому ГТС у концесію", - написав за підсумками візиту А.Коболєв на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, на зустрічах у Державному департаменті та Міністерстві енергетики США ішлося, зокрема, про те, як забезпечити для України надійну можливість купувати LNG за конкурентною ціною. "Відомо, що США підтримують експортну діяльність американських компаній, надаючи фінансування та страхуючи ризики. У ситуації, коли ми маємо підготуватися до потенційних провокацій з боку Росії та накопичити додаткові запаси газу до початку зими, така допомога є дуже доречною", - пояснив голова "Нафтогазу".

Він зазначив, що на зустрічах із представниками адміністрації президента США, Конгресу та міжнародних фінансових організацій, які підтримують Україну, обговорювався ризик того, що "Газпром" готується припинити транзит газу через Україну взимку 2020 року та влаштувати чергову газову кризу, й заходи боротьби з такими загрозами.

"Розмовляючи з американськими сенаторами, які є співавторами кількох санкційних законопроектів, ми зосередилися на питаннях протидії проекту "Північний потік-2", - повідомив А.Коболєв. За його словами, в Конгресі США добре розуміють, що цей проект орієнтований виключно на політичні цілі Кремля і є прямою загрозою енергетичній безпеці України та ЄС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

Енергетики повернули світло майже всім споживачам Сумщини, знеструмленим після ударів РФ по енергооб'єктах у понеділок - Міненерго

"Укрнафта" й АРМА звернулися до АМКУ по дозвіл на концентрацію для управління активами групи "Татнефть"

"Аврора" стане першим орендарем М10 Lviv Industrial Park

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА