14:26 10.05.2019

Генпрокуратура поновила справу про виведення з Дельта Банку $50,63 млн

2 хв читати
Генпрокуратура поновила справу про виведення з Дельта Банку $50,63 млн

 Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) домігся відновлення кримінального провадження стосовно одного з колишніх топ-менеджерів неплатоспроможного Дельта Банку, якого підозрюють у переведенні майже $50,63 млн, повідомляється на сайті ФГВФО в п'ятницю.

Згідно з повідомленням, в листопаді 2012 року один із керівників Дельта Банку від імені банку підписав договір зберігання та застави з Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft (Австрія). За цим договором Дельта Банк надав у заставу австрійському банку міжбанківський депозит у доларах США як забезпечення зобов'язань за кредитним договором офшорної компанії Jamico Finance Ltd (Віргінські острови). Крім того, банку Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft було надано право самостійно списувати кошти з депозиту після письмового повідомлення про невиконання позичальником зобов'язань за кредитним договором.

Надалі Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft направив Дельта Банку повідомлення про списання коштів із цього депозитного рахунку через невиконання Jamico Finance Ltd зобов'язань за кредитним договором та списав всю наявну на кореспондентському рахунку суму в $50,63 млн. Жодних документів щодо Jamico Finance Ltd, рішень кредитного комітету, наглядової ради, внутрішніх розпоряджень банку з цих питань у Дельта Банку немає, і в його системах обліку не відображено.

Колишньому топ-менеджеру Дельта Банку, який безпосередньо укладав договір зберігання та застави з Bank Winter & Co. Aktiengesellschaft, повідомлено про підозру за ч. 5 ст.191 КК України - розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, за що передбачено позбавлення волі від семи до 12 років із конфіскацією майна та забороною займатися певною діяльністю. Сам підозрюваний під час допиту стверджував, що не підписував договір та листи до нього.

ФГВФО на запит Генеральної прокуратури України провів аналітичне дослідження і надав відповідні висновки. Однак, незважаючи на всі отримані докази і встановлені факти, а також питання, які необхідно ще досліджувати під час досудового слідства, 13 грудня 2018 року представник Генеральної прокуратури України закрив кримінальне провадження.

ФГВФО і Дельта Банк невідкладно подали скарги до Генеральної прокуратури України і слідчого судді Печерського районного суду міста Києва. Як наслідок, під час розгляду скарги прокурор Генеральної прокуратури поінформував слідчого суддю, що досудове розслідування у кримінальному провадженні знову продовжується.

Згідно з повідомленням, наразі ФГВФО та Дельта Банк планують низку заходів для активізації розслідування факту виведення з банку майже $50,63 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА