12:10 11.05.2019

"Укрзалізниця" заявляє про незаконну розтрату 50,9 млн грн екс-керівництвом вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський

2 хв читати
"Укрзалізниця" заявляє про незаконну розтрату 50,9 млн грн екс-керівництвом вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський

АТ "Укрзалізниця" в процесі внутрішнього аудиту виявило розтрату колишнім керівництвом виробничого підрозділу "Вагонна дільниця станції Київ-Пасажирський філії "Пасажирська компанія" 50,9 млн грн, які було нараховано як премії, одноразові заохочення і матеріальна допомога окремим працівникам з 1 січня по 31 жовтня 2018 року.

Як наголошується в повідомленні на сайті компанії, зазначені факти виявив департамент внутрішнього аудиту та контролю "Укрзалізниці" за результатами позапланової перевірки підрозділу з ініціативи керівництва компанії.

"Перевірка встановила, що колишній керівник Вагонної дільниці станції Київ-Пасажирський і головний бухгалтер не контролювали нарахування заробітної плати відповідно до чинного законодавства, більше того, вони своїми усними вказівками змушували своїх підлеглих працівників проводити нарахування коштів без відповідних нормативних документів, оформлених належним чином, а в разі відмови від виконання поставлених ними завдань погрожували звільненням або фізичною розправою", - наголошується в повідомленні.

Під час перевірки було виявлено факти, коли деяким працівникам виплачувалася матеріальна допомога на оздоровлення при виході у щорічну відпустку в розмірі двох окладів по 2-3 рази на рік. Так, керівник цієї вагонної дільниці за своєю заявою безпідставно отримав матеріальної допомоги на оздоровлення в липні 2018 року в розмірі двох окладів - на загальну суму 45,1 тис. грн.

У процесі перевірки також встановлено факт виділення понад 165 тис. грн у вигляді премій і заохочень головному бухгалтеру, яка в момент виплати була відсутня на робочому місці, фактично перебуваючи на лікарняному, в щорічній або навчальній відпустці.

Крім цього, зафіксовано випадки, коли в період перебування головного бухгалтера та начальника цього виробничого підрозділу на лікарняному, в навчальній або щорічній відпустці, у відпустці без збереження заробітної плати тощо - вони завізували й підписали накази про преміювання працівників підрозділу на загальну суму майже 10 млн грн. При цьому рішення щодо премій приймав керівник одноосібно, а не уповноважена комісія, відповідно до правил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА