20:31 11.05.2019

Умовою запуску ринку електроенергії є недопущення її подорожчання для населення

2 хв читати

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає проти введення ринку електроенергії (е / е), якщо це призведе до подорожчання електроенергії для населення.

"Я категорично проти введення будь-яких інновацій, які можуть привести до збільшення ціни для споживача. Для мене це неприйнятно. Тому в даному випадку, Міненерго зараз над цим працює, ми аналізуємо. Не можна допустити зростання цін для людей", - сказав В. Гройсман в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас він зазначив, що питання перенесення терміну запуску ринку е / е - це питання парламенту, адже саме він затвердив закон, яким передбачив введення ринку з 1 липня цього року.

Прем'єр також розраховує, що прогнози нового витка зростання цін в Європі на природний газ через 6-9-місячний лаг після зростання світових цін на нафту виявляться помилковими.

"Давайте не будемо робити таких поганих прогнозів. Я все-таки вважаю, що ціни будуть нижче позначки, ніж 8,55 тис. грн (встановлена восени-2018 ціна поставки газу за спецзобов’язаннями або PSO - ІФ), і "Нафтогаз" повинен це забезпечити", - зазначив В.Гройсман.

Як повідомлялося, в липні 2019 року в Україні заплановано запуск нової моделі оптового ринку е / е на виконання закону "Про ринок е / е", прийнятого в квітні 2017 року. Передбачається перехід від роботи за моделлю "єдиного покупця" до повномасштабного конкурентного ринку, який передбачає двосторонні договори між виробниками та споживачами, введення балансуючого ринку, ринку "на добу вперед" і внутрішньодобового ринку.

Повний текст інтерв'ю В.Гройсмана буде оприлюднений на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА