19:24 14.05.2019

Зеленський згоден із банкірами щодо важливості судової реформи і захисту прав інвесторів та кредиторів, сподівається на зменшення ставок за кредитами

2 хв читати

Новообраний президент України Володимир Зеленський запевняє, що буде гарантом кожному великому інвестору, що приходить в країну, і підтримує думку банківського співтовариства, що наріжним каменем для забезпечення економічного зростання та залучення іноземних інвестицій є судова реформа і забезпечення захисту прав інвесторів та кредиторів.

Як повідомляє прес-служба Зеленського, про це він сказав під час зустрічі з керівниками провідних іноземних банків в Україні (FLIFI), а також із представниками Незалежної асоціації банків України у вівторок. На зустрічі були і представники команди Зеленського Айварас Абромавичус, Олександр Данилюк, Андрій Богдан, Іван Баканов, Вікторія Страхова.

"Володимир Зеленський відзначив також необхідність забезпечити прозорі та рівні правила гри і для приватних, і для державних банків. Крім того, він підтримав реформу корпоративного управління в державних банках, яка усунула б політичний вплив на них", - йдеться в повідомленні.

В.Зеленський також висловив сподівання на зменшення ставок за банківськими кредитами і для корпоративного бізнесу, і для домогосподарств, що допоможе розвитку економіки.

"Зменшення ставок за кредитами стане поштовхом до економічного зростання. Оскільки нині люди злякані і не довіряють банкам", - зазначив він.

Керівники банків, зі свого боку, запевнили новообраного президента в підтримці та готовності співпрацювати. Так, голова Форуму провідних міжнародних фінансових установ Тарас Кириченко зазначив, що банкіри очікують від В.Зеленського підтримки і незмінності реформ, розпочатих НБУ, реформи судової системи та пошуку точок економічного зростання.

"У нинішній ситуації надзвичайно важливо, щоб банки більше кредитували реальний сектор економіки, щоб кредити були доступнішими для відповідальних позичальників і домогосподарств. Для цього необхідно повністю реалізувати судову реформу і надати максимальний захист інвесторам і кредиторам української економіки", - зазначив Т.Кириченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На одній із ТЕС у понеділок виникла пожежа - Міненерго

"Автомагістраль-Південь" візьме участь у будівництві аеропорту поруч із Бухарестом

Майже третина опитаних українців вважає розслідування порушень законів підприємцями як тиск на бізнес - соцопитування КМІС

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА