14:58 15.05.2019

Ключові розробники електронних послуг в Україні створили коаліцію електронного урядування і демократії

2 хв читати

Ключові громадські організації та розробники рішень електронних послуг в Україні об'єдналися в незалежну коаліцію електронної держави (E Government Coalition) для підтримки прозорості влади, боротьби з корупцією та створення нових електронних рішень, повідомила радник міністра інфраструктури Володимира Омеляна Яніка Мерило в середу.

"Електронне урядування - це ключ до прозорості та підзвітності державного управління... Тепер перед нами стоїть декілька викликів - активно популяризувати серед населення та бізнесу ті можливості та сервіси, які вже доступні в електронному вигляді, а також не збавляти темп на нашому спільному шляху до створення цифрової України", - процитувала Мерило на своїй сторінці у Facebook слова заступника керівника проекту "Прозорість та підзвітність державного управління та послуг TAPAS " Лесі Чміль.

Радник міністра уточнила, що метою коаліції є допомогти органам влади швидше запускати рішення з прозорості бюджетів, електронної участі та послуг; консультувати їх, як запустити рішення, використовуючи вже наявні інструменти, а також створити для населення єдиний інформаційний простір і платформу створених послуг.

Окрім цього, планується, що нове об'єднання працюватиме над законодавством для створення умов запуску електронних послуг.

До коаліції, зокрема, увійшли: антикорупційна організація Transparency International, фонди "Відродження" та "Східна Європа", громадські організації "Реанімаційний пакет реформ" і "Електронна демократія", представники програм EGAP і TAPAS, "Нова країна", Центр розвитку інновацій, Стратегічна група радників з підтримки реформ в Україні (SAGSUR), Офіс ефективного регулювання BRDO і постачальники електронних рішень, серед яких Helsi.me, iGov, ProZorro, YouControl.

Створення коаліції на підтримку розвитку електронної держави також підтримали Державне агентство з питань електронного урядування, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство інфраструктури і депутати Комітету з питань інформатизації та зв'язку.

За словами Мерило, в пілотному режимі E Government Coalition співпрацюватиме з Міністерством економічного розвитку і торгівлі, сервісними центрами Міністерства внутрішніх справ, Мінінфраструктури та місцевими органами влади Львова, Миколаєва, Марганця, Покрова, Дрогобича, а також із Луганською та Дніпропетровською облдержадміністраціями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА