15:37 15.05.2019

Кабмін схвалив проект мирової угоди між "Укртрансбудом" і "Нафтогазом"

2 хв читати
Кабмін схвалив проект мирової угоди між "Укртрансбудом" і "Нафтогазом"

Кабінет Міністрів затвердив проект мирової угоди між Українською державною корпорацією з транспортного будівництва "Укртрансбуд" і НАК "Нафтогаз України", що передбачає виплату "Укртрансбудом" 51,33 млн грн кредиторської заборгованості.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту розпорядження уряду, текст якої має агентство "Інтерфакс-Україна", ця угода забезпечить мирне врегулювання спору, дасть змогу відновити діяльність "Уктрансбуду", а також забезпечить умови для повноцінної роботи підприємства і стане суттєвим чинником у подоланні кризового стану економіки України.

Загальний розмір кредиторської заборгованості "Укртрансбуду" становить 51 329,615 тис. грн, а джерелом його погашення визначено прибуток компанії, яку вона отримуватиме після затвердження госпсудом мирової угоди і закриття провадження про банкрутство компанії в Україні та за кордоном.

Рішення про укладення мирової угоди було ухвалено 24 вересня 2018 року від імені члена комітету кредиторів "Укртрансбуду".

У разі невиконання умов мирової угоди її може розірвати будь-який кредитор, незалежно від того, стосовно якого з них компанія не виконає укладених угод.

Як повідомлялося, 20 квітня 2011 року НАК "Нафтогаз України" (Київ), намагаючись стягнути з УДКТБ "Укртрансбуд" 30 млн 259,08046 тис. грн боргу, добився призначення Господарським судом Києва розпорядником майна УДКТБ арбітражного керівника Марії Куделі.

Суд розпочав провадження у справі про банкрутство "Укртрансбуду" за позовом "Нафтогазу" 27 грудня 2010 року.

Постановою Госпсуду Києва від 19 листопада 2013 року "Укртрансбуд" було визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру.

Рішенням Госпсуду Києва від 11 вересня 2017 р. до реєстру вимоги кредиторів було включено кредиторську заборгованість розміром 51,33 млн грн.

УДКТБ "Укртрансбуд" створено згідно з постановою Кабінету Міністрів України в 1992 році на базі організацій колишнього Мінтрансбуду. До складу корпорації входило понад 50 організацій зі штатом співробітників понад 11 тис. осіб.

Підприємства корпорації наприкінці минулого століття - на початку цього брали участь у будівництві великих об'єктів у Туркменістані в рамках схеми оплати природного газу, закуповуваного "Нафтогазом", будівельними послугами. Борг виник через те, що НАК здійснив передоплату за невиконані згодом послуги.

За час після створення "Укртрансбуду" більшість підприємств, що входили в нього, було приватизовано. Загалом їх кількість скоротилася до 31, зокрема державних - до шести.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА