21:14 16.05.2019

Група ТАС продовжить скуповувати дешеві активи - Тігіпко

3 хв читати
Група ТАС продовжить скуповувати дешеві активи - Тігіпко

Низькі темпи зростання української економіки і малий обсяг іноземних інвестицій за останні роки призвели до різкого падіння ціни на українські активи, і група ТАС продовжить використовувати цю можливість для вдалого придбання, повідомив її засновник і глава Сергій Тігіпко.

"Починаючи з 2014 року, багато інвестуємо: купували страхові компанії, банки, заводи, нерухомість, продовжуємо це робити. Якщо все залишиться так, як зараз, то продовжимо скуповувати активи", - сказав він на конференції "Ukraine: Game of Trones. Final Season ", організованій компанією Concorde Capital у Києві в четвер.

"Чому ми купуємо - тому що дешево все. Ринки зійшли з розуму: те, що треба будувати за сотні мільйонів доларів, сьогодні можна купити за чотири-п'ять (мільйонів доларів - ІФ)", - додав Тігіпко.

Бізнесмен підкреслив, що група використовує цей момент, оскільки є незакредитованою, добре заробляє і не боїться інвестувати.

"Ми інвестуємо в фінсектор, у сільське господарство, в машинобудування - у всіх секторах є можливість непогано заробляти. Мінімум 15% на історично проінвестований долар ми сьогодні отримуємо, навіть при тому рівні девальвації, скажімо, в тому ж фінансовому секторі", - підкреслив засновник групи.

Він уточнив, що наразі різні активи групи показують різну рентабельність. За його словами, в сільському господарстві легко можна отримати 20% річних у доларах. "А ось метизний завод, який ми нещодавно придбали і з приводу якого ми буцаємось з АМКУ, - 5% рентабельності немає. 7% - це щастя. А в вагонобудуванні - 12% - щастя".

Він зазначив, що якщо зростання ВВП складе 5-7%, ціни на все виростуть, і якась частина підприємств з групи може бути виставлена на продаж.

"Покажіть 5% зростання, і вони (інвестори - ІФ) всі будуть тут. Якщо буде 7%, то тут будуть стріляти на вулицях, а вони будуть тут, і ми отримаємо $ 10-11 млрд прямих інвестицій, які в кращі роки ми отримували", - підкреслює бізнесмен.

Тігіпко також підкреслив, що група практично нічого не продає державі і нічого у неї не купує, тому з державою не планує співпрацювати і надалі.

"Виняток - "Ленінська кузня" ("Кузня на Рибальському"- ІФ), але найближчим часом ми виправимо ситуацію, підемо з деяких ринків і перейдемо на інші. Не будемо співпрацювати з державою, не хочемо цього робити. Ми займаємося реальним бізнесом, він у нас нормально виходить", - підкреслив бізнесмен.

Водночас, торкаючись питання взаємовідносин політики і економіки, Тігіпко закликав до політики протекціонізму національного виробника.

"Сьогодні, коли економічний націоналізм процвітає в усьому світі, коли США сповідує практично політику економічного націоналізму, якщо Україна зменшить вплив державних діячів на те, щоб захистити свій бізнес, створить для нього нові ринки, поліпшить доступ до кредитних ресурсів - я вважаю, це буде колосальна помилка. Бізнес сам не впорається з такою ситуацією, йому потрібно, щоб політики створювали умови. Що ж стосується мікрорівня - то тут "руки" треба прибирати, інакше це просто буде гальмувати економічне зростання в країні", - вважає глава групи "ТАС".

На його думку, щодо нової влади сьогодні присутній певний оптимізм, очікування з боротьби з корупцією та створення кращих умов для малого і середнього бізнесу, але один-два невдалих кроки, зокрема, в частині призначень "якихось одіозних людей", "щодо того ж ПриватБанку", - і все може швидко змінитись.

Загалом, бізнесмен оцінив умови інвестування в Україну як досить привабливі. "Хто пробував щось проінвестувати за кордоном в якесь виробництво і отримати прибуток, той знає, що нам не потрібно скаржитися на ті умови, які є сьогодні. У нас сьогодні можна заробляти гроші і чималі. Не такий поганий інвестклімат, як ми всі про це плачемось і говоримо, далеко не такий!", - резюмував Тігіпко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА