15:56 20.05.2019

Міненерго пропонує покласти на "Енергоатом" та "Укргідроенерго" спецзобов’язання з постачання е/е для населення до кінця 2020 року

1 хв читати
Міненерго пропонує покласти на "Енергоатом" та "Укргідроенерго" спецзобов’язання з постачання е/е для населення до кінця 2020 року

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України з метою забезпечення суспільних інтересів в умовах функціонування нового оптового ринку електроенергії пропонує покласти на НАЕК "Енергоатом" і ПрАТ "Укргідроенерго" спеціальні зобов'язання (PSO, Public Service Obligation) з постачання е/е для потреб населення на період до 31 грудня 2020 року.

Відповідний проект постанови уряду оприлюднено на сайті міністерства.

Передбачається, що виконання спецзобов’язань здійснюватиметься шляхом продажу виробниками електричної енергії постачальникам універсальних послуг (ПУУ, постачають електричною енергією побутових споживачів) за двосторонніми договорами на електронних аукціонах. Порядок проведення аукціонів затверджує Кабмін.

У свою чергу ПУУ, згідно з проектом, зобов'язані будуть купувати на аукціонах не менше ніж 80% необхідної для постачання побутовим споживачам обсягу е/е.

Крім того, на оператора системи передання - НЕК "Укренерго" PSO покладаються шляхом закріплення за ним обов'язків із здійснення компенсації постачальникам за виконання спеціальних послуг, у разі необхідності покриття їх дефіциту від купівлі/продажу електричної енергії побутовим споживачам.

Серед категорій споживачів, яких стосуватимуться спецзобов’язання - індивідуальні побутові споживачі, а також колективні побутові споживачі - юридичні особи, створені шляхом об'єднання фізичних осіб і які розраховуються за е/е за показниками загального засобу обліку.

Згідно з проектом, обсяги PSO визначатиме Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА