16:32 20.05.2019

В "Укроборонпромі" пов'язують венесуельські санкції США проти РФ із новими можливостями для України на ринку озброєнь Південної Америки

2 хв читати
В "Укроборонпромі" пов'язують венесуельські санкції США проти РФ із новими можливостями для України на ринку озброєнь Південної Америки

Запровадження США нових санкцій проти РФ через втручання у конфлікт у Венесуелі змушує країни південноамериканського регіону на пошук альтернативи для російських виробників озброєнь і відкриває нові можливості для закріплення України на латинсько-американському регіональному ринку озброєнь, констатують у держконцерні "Укроборонпром".

"Україна має унікальний шанс закріпитися на ринку озброєнь і військових технологій Південної Америки. Запровадження санкцій США проти РФ за втручання у конфлікт у Венесуелі змушує країни регіону шукати альтернативу російським виробникам. Адже наразі санкції ускладнили можливості оплати рахунків за продукцію і послуги російського ОПК", - заявив голова "Укроборонпрому" Павло Букін, коментуючи участь підприємств держконцерну в 7-й міжнародній виставці оборонних технологій, озброєнь і запобігання стихійним лихам SITDEF-2019 (Ліма, Перу). Оцінки Букіна передає прес-служба держконцерну.

Як уточнив голова "Укроборонпрому", Київ пропонує Лімі ВТС насамперед в авіаційній, бронетанковій та артилерійській сферах: українська сторона, зокрема, готова забезпечити комплексну модернізацію транспортних Ан-32 і вертольотів сімейства "Мі" ВПС Республіки Перу, артилерійських систем та інших озброєнь, зазначив він.

Букін акцентував, що "українські озброєння і послуги з ремонту та модернізації максимально адаптовані до потреб країн регіону".

Серед потенційних замовників України в латинсько-американському регіоні він виділив Колумбію, Бразилію, Мексику, за його словами, "традиційно орієнтованих на продукцію ОПК, яка виготовляється підприємствами на території колишнього СРСР".

Можливості ОПК України на SITDEF-2019, яка відбулася в Лімі 16-19 травня, презентувала держфірма "Укрінмаш", що входить до "Укроборонпрому". До складу української делегації увійшли ДП "Спецтехноекспорт", ДП "Спецоборонмаш", ДП "Завод імені В.О. Малишева", ПАТ "Київський завод "Радар", ДП "Завод 410 ЦА", ТОВ "НВП СПАЙТЕК".

Організатором SITDEF, яка входить до найбільших спеціалізованих майданчиків латинскько-американського регіону, виступає Міністерство оборони Перу. Тематика виставки включає автомобільну та бронетанкову техніку, артозброєння, авіацію і системи авіоніки, системи ППО, засоби зв'язку, інженерне та санітарне обладнання, засоби розмінування, а також засоби попередження та протидії стихійним лихам і природним катаклізмам.

Перу розглядається серед перспективних партнерів України у сфері ВТС у Південній Америці, враховуючи, зокрема, наявність солідного арсеналу озброєнь і військової техніки радянського зразка на озброєнні Сухопутних військ і Військово-повітряних сил латинсько-американської держави.

Як повідомлялося, у нових умовах Київ опрацьовує плани з розширення ВТС із країнами Південної Америки, серед перспективних партнерів, розглядається, зокрема, Чилі. У 2017 році "Укроборонпром" відкрив своє представництво в Бразилії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА