09:55 21.05.2019

Місія МВФ розпочала роботу в Україні

1 хв читати
Місія МВФ розпочала роботу в Україні

Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) прибула в Київ для оцінювання виконання поточної програми співпраці з Україною за програмою stand-by і консультацій щодо IV статті статуту МВФ.

"Експерти МВФ розпочали свою роботу в Україні", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в українському представництві МВФ у вівторок уранці.

Раніше голова представництва фонду в Україні Йоста Люнгман зазначав, що місія планує працювати в Україні два тижні. Серед основних проблемних питань він відзначив ухвалення нової редакції закону про відповідальність за незаконне збагачення після скасування попередньої Конституційним Судом у лютому цього року.

На думку експертів, робота місії та ймовірність ухвалення нею позитивного рішення можуть зіткнутися з додатковими труднощами через те, що президент Володимир Зеленський, який напередодні вступив у повноваження, заявив про розпуск Верховної Ради і запропонував уряду піти у відставку. Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про свою відставку з 22 травня.

Нову програму співпраці між Україною та МВФ у рамках механізму stand-by було затверджено 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько $3,9 млрд. При цьому SDR1 млрд (майже $1,4 млрд) надано відразу, тоді як решту коштів виділятимуть за підсумками піврічних переглядів програми в 2019 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА