16:55 21.05.2019

ЄБРР може виділити ще EUR250 млн на оновлення міського транспорту України

1 хв читати
ЄБРР може виділити ще EUR250 млн на оновлення міського транспорту України

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) може надати фінансування в розмірі EUR250 млн на реалізацію другого проекту з оновлення інфраструктури громадського транспорту українських міст, повідомляється на сайті ЄБРР у вівторок.

Згідно з повідомленням, рішення про виділення фінансування рада директорів ЄБРР має намір ухвалити 24 липня поточного року.

"ЄБРР укладатиме кредитні угоди з відповідними комунальними транспортними компаніями, а також угоди про гарантію та підтримку проектів із містами. Кожен кредит буде гарантований муніципалітетом", - наголошується в повідомленні.

Інвестиції переважно надаватимуться на оновлення транспорту (придбання нових тролейбусів, автобусів, трамваїв і вагонів метро) та модернізацію інфраструктури громадського транспорту, включаючи автоматичний збір плати за проїзд, автоматичне визначення місцеперебування транспортних засобів та руху транспорту.

Як повідомлялося, ЄБРР у жовтні 2015 року схвалив виділення EUR100 млн кільком українським містам для поліпшення інфраструктури громадського транспорту з фокусуванням на реновації та підвищенні ефективності транспорту, а першим таким проектом став кредит для Одеси на EUR8 млн, другим - Кременчук.

У 2018 році, зокрема, ЄБРР у рамках цього проекту уклав чотири кредитні угоди з тролейбусними комунальними підприємствами Маріуполя, Кривого Рогу, Харкова та Житомира на загальну суму EUR38 млн під гарантії муніципалітетів цих міст.

More

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА