07:13 23.05.2019

Герус розкритикував непрозорість прийняття Кабміном рішень для функціонування електроенергетичного ринку

1 хв читати
Герус розкритикував непрозорість прийняття Кабміном рішень для функціонування електроенергетичного ринку

Представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус розкритикував непрозорість прийняття урядом низки рішень, необхідних для функціонування нового ринку електроенергії.

"На жаль, це було трохи дивне засідання Кабінету Міністрів, коли одним пакетом були проголосовані рішення, які не були в порядку денному і навіть не були озвучені з голосу. Деякі рішення, які, як потім виявилось, були прийняті, навіть не були в переліку питань, які розглядались (і це зафіксовано)", - написав Герус на своїй сторінці в Facebook.

На його думку, покладання спеціальних зобов'язань на НАЕК "Енергоатом", ПрАТ "Укргідроенерго" і НЕК "Укренерго" ставлять ці державні компанії в дискримінаційні умови порівняно з іншими учасниками ринку.

"Думаю, це не найкраща практика, коли уряд так впроваджує новий ринок електроенергії. Вважаю, такі важливі рішення повинні пройти повноцінне професійне публічне обговорення. На мою думку, краще в цій ситуації було б, якби на наступне засідання урядом були повторно винесені такі складні дискусійні питання для повноцінного розгляду та прозорого прийняття рішення", - зазначив Герус.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", крім покладання спецзобов’язань до 31 грудня 2020 року, Кабмін також затвердив порядок проведення конкурсу на будівництво генеруючої потужності і виконання заходів з управління попитом.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА