15:01 23.05.2019

Опубліковано текст законопроекту про перенесення запуску енергоринку на 1 жовтня

2 хв читати
Опубліковано текст законопроекту про перенесення запуску енергоринку на 1 жовтня

На сайті Верховної Ради в четвер оприлюднено текст законопроекту народних депутатів Олександра Домбровського та Льва Підлісецького №10318 про перенесення запуску нового оптового ринку е/е на три місяці - з 1 липня на 1 жовтня поточного року.

Проект пропонує внести до перехідних положень закону "Про ринок е/е" і перенести дату запуску нових сегментів оптового ринку е/е на 1 жовтня.

Документ також передбачає впровадити право регулятора щодо встановлення граничних цін на ринку "на добу вперед", внутрішньодобовому ринку, балансувальному ринку й за двосторонніми договорами між учасниками енергоринку.

Документ також пропонує закріпити, що не пізніше ніж 1 серпня учасники ринку, крім споживачів, зобов'язані здійснити всі тестові операції з купівлі-продажу е/е на всіх сегментах нового ринку е/е.

Планується передбачити, що до початку роботи нового ринку держпідприємство "Енергоринок" продовжуватиме укладати договори на купівлю е/е за "зеленим" тарифом.

Проект також пропонує зміни до статті 9-1 закону "Про альтернативні джерела енергії", що стосуються формулювань положень, які регламентують надання "зеленого" тарифу домогосподарствам. Передбачається, що внесення нових формулювань урегулює питання надання "зеленого" тарифу наземним домашнім сонячним електростанціям (СЕС).

Як повідомлялося, на 2019 рік в Україні запланований запуск нової моделі оптового ринку е/е на виконання закону "Про ринок е/е", ухваленого у квітні 2017 року. Передбачається перехід від роботи за моделлю "єдиного покупця" до конкурентного механізму, який передбачає двосторонні договори між виробниками та споживачами, постачальниками, впровадження балансувального ринку, ринку "на добу вперед" і внутрішньодобового ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА