17:05 23.05.2019

Європейський інвестиційний банк надав уряду України кредит розміром EUR200 млн

2 хв читати
Європейський інвестиційний банк надав уряду України кредит розміром EUR200 млн

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України надав Кабінету Міністрів довгостроковий кредит із низькими відсотками на суму EUR200 млн.

Про це повідомив глава представництва ЄІБ в Україні Жан-Ерік де Загон під час відкриття шести відремонтованих медзакладів Харкова в середу.

За його інформацією, кошти використовуються з метою інвестування у відновлення ключових об'єктів інфраструктури в Донецькій і Луганській областях, а також для забезпечення належних умов проживання для внутрішньо переміщених осіб.

Жан-Ерік де Загон зазначив, що метою кредиту є поліпшення рівня життя жителів Східної України.

"Надзвичайну кредитну програму для відновлення України було розроблено спеціально для того, щоб допомогти жителям Східної України, зокрема тисячам ВПО, вирішувати складні проблеми, з якими вони стикаються внаслідок збройного конфлікту. Ця програма на суму EUR200 млн є частиною нашого загального кредитного портфеля для України в розмірі EUR5,8 млрд. Вона має на меті покращити рівень життя людей, а саме умови проживання, охорону здоров'я та освіту. Й це переконливий доказ того, що Україна, як пріоритетний партнер ЄС, може отримати велику користь від підтримки та фінансування ЄС. Ми раді надати допомогу там, де вона найбільше потрібна, і це поліпшить життя звичайних громадян", - сказав він.

Відповідну фінансову угоду між Україною та ЄІБ було підписано в Києві в грудні 2014 року. Виконує проект Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Забезпечити прозорість і підзвітність програми допомагає ПРООН.

Програма поширюється на підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей, сусідні Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області, а також міськради Київської, Одеської, Полтавської та Херсонської областей з великим напливом внутрішньо переміщених осіб.

Для субпроектів Донецької та Луганської областей виплати кредиту повністю здійснюються з державного бюджету, субпроекти в інших областях передбачають внесок із місцевого бюджету.

Станом на травень 2019 року уряд відібрав 293 субпроекти загальною вартістю 3,25 млрд грн, зокрема ремонт медзакладів, шкіл, дитячих садків, житлових і громадських будівель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА