20:43 24.05.2019

Радник Зеленського Данилюк наполягає на виконанні умов МВФ до виборів та анонсує переговори про нову програму після них

2 хв читати
Радник Зеленського Данилюк наполягає на виконанні умов МВФ до виборів та анонсує переговори про нову програму після них

Україна має можливості виконати умови отримання чергового траншу кредиту Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by, вважає екс-міністр фінансів, радник президента Володимира Зеленського Олександр Данилюк.

"У нас є діючий уряд, який діятиме до моменту формування нового уряду. Є діюча Верховна Рада, яка може і має ухвалювати закони, які є в міжнародних зобов'язаннях, є всі діючі держінституції. Потрібно просто зараз виконувати умови і не шукати або вигадувати політичні причини і не звинувачувати політичний процес", - сказав він в ефірі "Радіо НВ".

Данилюк зазначив, що місія МВФ продовжує працювати в Україні, її мета - перевірити виконання всіх умов, які Україна мала була виконати для отримання наступного траншу, а також домовитися про умови наступного траншу.

За словами радника, він перебуває в постійному діалозі, а зустріч місії з президентом Зеленським буде наступного тижня.

Данилюк відмовився від інших коментарів, пославшись на те, що до завершення роботи місії коментарів традиційно не дають.

"Багато залежить від позиції Мінфіну, професіоналізму, від можливості залучати ресурси, щоб платити за борговими зобов'язаннями уряду. Розумію, що, як завжди, не все просто. Але вірю в професіоналізм Мінфіну", - додав екс-міністр.

Він також спрогнозував, що після завершення виборів Україна та МВФ розпочнуть переговори про нову програму співпраці.

"Після виборчого циклу і формування нового уряду найімовірніше говоритимемо про нову програму, яка відповідатиме і пріоритетам, і викликам, які стоять перед країною", - сказав Данилюк.

Напередодні представник МВФ Джеррі Райс повідомив, що фонд очікує парламентських виборів і формування нового уряду в Україні для обговорення подальшої співпраці, проте його місія нині провадить конструктивні дискусії в Києві про останні події та економічну політику.

"Як тільки уряд буде сформовано, після виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці", - сказав він підчас брифінгу в МВФ 23 травня.

Як повідомлялося, місія МВФ прибула в Київ 20 травня для оцінювання виконання поточної програми співпраці з Україною за програмою stand-by і консультацій щодо IV статті статуту МВФ та розпочала зустрічі 21 травня.

У ЗМІ 22 травня з'явилися повідомлення про нібито дострокове згортання місії, проте в представництві МВФ агентству "Інтерфакс-Україна" заявили, що експерти фонду продовжують свої зустрічі з владою. Згідно з даними агентства, рішення Зеленського про розпуск ВР і заява про відставку прем'єра дійсно створили проблему для роботи місії, проте вона залишається в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У ВР зареєстровано законопроєкт про прив'язку акцизного податку на тютюнові вироби до євро

Голова польської LPP відкинув звинувачення про прихований бізнес із РФ

Генпрокурор: Зафіксовано понад 800 спроб кібератак РФ на державні установи й сервіси України

УЗ запускає поїзд Чернівці - Чоп - Ужгород для стикування з маршрутом Прага - Чоп чеського RegioJet

НБУ в понеділок знизив курс гривні на 19 коп. - до нового мінімуму

Польські порти завантажені на 60% від своєї потужності, на частку українського транзитного зерна припадає 10% - польські ЗМІ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання для 40 тис. абонентів у Донецькій, Дніпропетровській та Одеській областях

Тарифи на зберігання газу в ПСГ України залишаться незмінними до 1 квітня 2025 р. - "Нафтогаз"

Німеччина готує довгостроковий контракт на СПГ з ОАЕ

Рахункова палата: війна, пожежі та вирубка дерев завдали Україні збитків майже на 23 млрд грн

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА