20:35 25.05.2019

Інвестиційний план мережі TEN-T передбачає будівництво в країнах "Східного партнерства", в т.ч. в Україні, 4800 км авто- і залізничних шляхів

1 хв читати
Інвестиційний план мережі TEN-T передбачає будівництво в країнах "Східного партнерства", в т.ч. в Україні, 4800 км авто- і залізничних шляхів

Інвестиційні проекти в рамках Індикативного інвестиційного плану Транс’європейської транспортної мережі TEN-T (Trans-European Transport Network TEN-T) передбачають будівництво в країнах ініціативи "Східне партнерство", зокрема в Україні, 4800 км доріг і залізниць, шість портів і 11 логістичних центрів, повідомила служба віце-прем'єра з європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванни Климпуш-Цинцадзе.

Климпуш-Цинцадзе на зустрічі з генеральним директором директорату Європейської комісії з питань мобільності і транспорту Хенріком Хололеєм зазначила, що одним із пріоритетних напрямків діяльності українського уряду, в тому числі країн "Східного партнерства", є реалізація проектів в рамках Транс'європейської транспортної мережі TEN-T (Trans-European Transport Network TEN-T).

"План окреслює пріоритетні проекти в країнах "Східного партнерства", зокрема, в Україні. Загалом вони потребуватимуть майже 13 мільярдів євро інвестицій. На ці кошти планують побудувати 4800 кілометрів автомобільних та залізничних шляхів, 6 портів та 11 логістичних центрів", - йдеться в повідомленні.

За словами Климпуш-Цинцадзе, Україна розраховує на підтримку ЄС, а також на якнайшвидше підписання Угоди про спільний авіаційний простір, яка дасть поштовх розвитку української авіаційної промисловості, адже збільшить кількість рейсів і обсяг пасажирських перевезень.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБА просить розширити визначення територій активних бойових дій для податкових пільг

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА