15:11 27.05.2019

"Нафтогаз" у липні знизить ціну на газ для населення на 8%

2 хв читати
"Нафтогаз" у липні знизить ціну на газ для населення на 8%

 НАК "Нафтогаз України" в липні знизить ціну на природний газ для потреб населення на 8% порівняно з ціною на червень - до 5,803 тис. грн/1 тис. куб. м (без ПДВ і послуг із транспортування та розподілу), повідомив глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Газ на міжнародному ринку знову дешевшає. Завдяки цьому "Нафтогаз" у червні знижує ціни на газ для промислових споживачів майже на 8%. Згідно з рішенням уряду ціна "Нафтогазу" для комерційних споживачів формує ціну газу для населення, що діє наступного місяця", - написав він.

Як повідомлялося, Кабмін постановою №867 від 19 жовтня 2018 року продовжив термін дії спецзобов’язань "Нафтогазу" продавати природний газ для потреб населення, релігійних організацій та виробників теплової енергії до 1 травня 2020 року. Переглянувши формулу розрахунку ціни для продажу газу за ПСО, уряд підвищив її на 23,5% - до 8,55 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ і витратами на транспортування і постачання). Встановлена з весни 2019 року кон'юнктура на європейському ринку зумовила зниження ціни газу й на українському. Вартість ресурсу для промспоживачів впала нижче за встановлений Кабміном для населення рівень ціни.

У зв'язку з цим уряд вніс зміни, згідно з якими в рамках виконання положення про ПСО ціна на газ для населення і ТКЕ визначається як середня арифметична ціна продажу газу НАК для промислових споживачів (на умовах передоплати та при купівлі ресурсу обсягом понад 50 тис. куб. м), що діє в місяці, який передує місяцю постачання.

Як повідомлялося, в червні 2019 року "Нафтогаз" знизить ціну на газ, що відпускається промисловим споживачам на умовах передоплати, на 7,9% (на 496 грн) порівняно з тією, що діє у травні, - до 5,803 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА